Parkanová na výboru zopakovala, že při nákupu letadel nepochybila

27.06.2012 12:00

Bývalá ministryně obrany Vlasta Parkanová po dnešním slyšení ve sněmovním mandátovém a imunitním výboru s poukazem na posudky zopakovala, že nepochybila při nákupu letadel CASA pro armádu. Výbor jednání o žádosti policie o vydání nynější místopředsedkyně sněmovny přerušil do 10. července, kdy má dát doporučení sněmovně.

Parkanová na výboru zopakovala, že při nákupu letadel nepochybila
Foto: hns
Popisek: Letadlo CASA a Parkanová, koláž

Policie chce Parkanovou stíhat kvůli tomu, že nenechala zpracovat posudek na cenu letounů. Vznikla údajně škoda 658 milionů korun. Parkanová novinářům řekla, že výboru předložila řadu právních stanovisek. "Všechny posudky bez výjimky mluví o tom, že jsem žádnou povinnost zadávat posudek neměla a že policejní žádost v tomto smyslu je z mého pohledu podivná," uvedla. Posudek prý ani zadat nemohla.

Parkanová počká na rozhodnutí výboru

Podle předsedy výboru Bohuslava Sobotky neodpověděla Parkanová přímo na otázku, zda chce uplatnit svou imunitu. "Nechala to na členech výboru," řekl novinářům. Parkanová poznamenala, že nechce nikoho přesvědčovat.

Výbor začal jednat o policejní žádosti o vydání Parkanové ke stíhání před týdnem. Vyžádal si různé podklady, které postupně dostává. Názor, že neexistovala povinnost nechat ocenění letounů vypracovat, zastávají například Ústav státu a práva a Legislativní rada vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …