Paroubek: Vstupuji do ČSSD, protože o ni mám strach. Jsem nejúspěšnější předseda v její historii

18.06.2017 19:35

Informace, že se chce Jiří Paroubek vrátit do ČSSD, vyvolala na politické scéně velkou diskusi. Vypadá to ale, že o jeho návrat nemá zájem ani Lubomír Zaorálek, ani Bohuslav Sobotka. Sám Jiří Paroubek uvedl v rozhovoru pro server Lidovky.cz, že v tuto chvíli nabízí ČSSD hlavně morální podporu. „Je na vedení – jak rozhodne, když se chce nejúspěšnější předseda v jejich 140leté historii vrátit do své strany,“ řekl v rozhovoru Paroubek.

Paroubek: Vstupuji do ČSSD, protože o ni mám strach. Jsem nejúspěšnější předseda v její historii
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Podle Paroubka je strana v takové situaci, že morální podporu potřebuje. „Nemám žádné mocenské zájmy. Nechci kandidovat a ani nemohu. Kandidátky jsou už stejně uzavřené,“ řekl v rozhovoru pro Lidovky.cz Jiří Paroubek s tím, že záleží jen na vedení strany. „Mohu být členem i nemusím, pokud se tomu bude snažit stranická oligarchie zabránit,“ dodal.

V rozhovoru také mimo jiné uvedl, že situace v ČSSD je podle něj kritická. Řekl i svůj názor na to, proč podle něj k tak dramatickému poklesu preferencí strany došlo. „Největší chybou bylo, že se strana uzavřela talentovaným lidem na všech úrovních,“ míní Paroubek a dodává, že on naopak mladé talentované lidi k sobě přitahoval a snažil se jim pomoci ve startu kariéry. 

Anketa

Kam Zaorálek ve volbách vytáhne ČSSD?

4%
2%
10%
51%
33%
hlasovalo: 9744 lidí

Pro Lidovky.cz také prozradil, že nabídky na to, aby se vrátil do ČSSD, prý přicházely z více stran už téměř třičtvrtě roku. Jak říká, například krajská organizace v Liberci mu nabídla, aby byl v čele jejich kandidátky jako nestraník. „Když s tím tři okresy ze čtyř vyslovily souhlas, tak to zarazil předseda strany Bohuslav Sobotka,“ řekl Paroubek.

Vyjádřil se i k tomu, proč se nakonec rozhodl přijmout právě nabídku buňky v Cerhenicích. „Cerhenice jsem si vybral kvůli panu Semerádovi, to je výborný starosta. Mám rád lidi, kteří mají výsledky,“ pochválil Paroubek.

Jiří Paroubek serveru Lidovky.cz odpověděl i na otázku, zda ho překvapilo, že Lubomír Zaorálek řekl, že pražská ČSSD, která by jeho návrat musela posvětit, to neudělá. „Je na vedení – jak rozhodne, když se chce nejúspěšnější předseda v jejich 140leté historii vrátit do své strany,“ řekl mimo jiné Paroubek a dodal, že si myslí, že by bylo rozumné, kdyby vedení ČSSD s jeho návrhem souhlasila.


Na závěr odpověděl i na to, jak vnímá program, který ČSSD v sobotu představila. „Je to mobilizační program,“ uvedl například Paroubek s tím, že zvýšení průměrné mzdy na 40 tisíc korun je hodně ambiciózní plán.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…