Piráti a STAN mohou získat až 44 procent. Tak praví nový průzkum

09.04.2021 15:47

Podle nového průzkumu Piráti jedou. Kdyby volby byly nyní, koalice Pirátů a STAN by prý porazila i Babišovo ANO. A ten potenciál! Koalice SPOLU mezitím zaostává, brala by bronz. Komunisté a socialisté mimo Poslaneckou sněmovnu? A Okamura se směje.

Piráti a STAN mohou získat až 44 procent. Tak praví nový průzkum
Foto: Karel Šebesta
Popisek: Sídlo Pirátů

Volby do Poslanecké sněmovny by v březnu vyhrála koalice Pirátů a hnutí STAN se ziskem 26,9 % hlasů. Hnutí ANO, které si v průzkumech této společnosti až dosud udržovalo vedoucí postavení, by skončilo druhé s podporou 25,3 % voličů. Tvrdí to volební model agentury Ipsos.

Volební vítězství přisoudily pirátské koalici také model agentury Kantar z přelomu ledna a února a volební model společnosti Median z března. Na třetím místě by se podle Ipsos umístila koalice Spolu, kterou tvoří ODS, KDU-ČSL a TOP 09, s výsledkem 20,9 %.

Pirátská koalice má údajně nyní rovněž největší volební potenciál. Pokud by ji volili všichni voliči, kteří nad tím jen uvažují, získala by 44,9 % hlasů. Potenciál koalice SPOLU je 35,9 % a potenciál Babišova ANO je v tuto chvíli na 31,6 %.

Do Poslanecké  sněmovny by se dle průzkumu dostalo také hnutí SPD, které by volilo 9,5 % lidí. Sociální demokraté a komunisté si v porovnání s únorem pohoršili. V březnu by obě strany dosáhly zisku 4 % hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…