Pokud uspěju ve volbách, vzdám se Agrofertu, připustil poprvé Babiš

29.08.2013 15:12

Podnikatel a vůdčí postava politického hnutí ANO 2011 Andrej Babiš řekl, že v případě, že se stane po předčasných volbách do Poslanecké sněmovny poslancem, přestane řídit svou „vlajkovou loď“, společnost Agrofert.

Pokud uspěju ve volbách, vzdám se Agrofertu, připustil poprvé Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, ilustrační koláž

Podle zpravodajství deníku E15 hnutí ANO 2011 zahájí 6. září předvolební boj o voličskou přízeň. Jeho předák Andrej Babiš hodlá ve zvláštním autobusu objíždět krajská města. Během této kampaně nepředpokládá omezení svých podnikatelských činností: „Proč bych je omezoval, já řídím Agrofert esemeskami od půl páté ráno do půlnoci. Agrofert je řízen decentralizovaně, funguje i beze mě,“ řekl pro deník E15 sám Babiš.

V případě svého zvolení ovšem majitel Agrofertu plánuje, že vedení koncernu opustí: „Myslím, že když to nastane, pokud bych byl poslancem, asi bych Agrofert předal. Nebo určitě,“ doplnil.

Skupina Agrofert je společností zabývající se především zemědělstvím, potravinářstvím a působí rovněž v chemickém průmyslu a vlastní sdělovací prostředky. Od svého založení v r. 1993 dosáhla do dnešní doby konsolidovaného obratu 5,5 miliard eur a je čtvrtým největším podnikem u nás. Babiš nedávno koupil tiskovou skupinu Mafra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…