Pokuta pro Respekt: Nevydali dokument o Drobilovi

30.01.2012 11:43

Za nevydání dokumentu, jež údajně dokládá zásah státní zástupkyně do vyšetřování korupce, ve které je zapleten exministr Pavel Drobil (ODS), udělila policie týdeníku Respekt pokutu ve výši 10 tisíc korun. V pondělním Respektu to oznámil šéfredaktor Erik Tabery, proti udělení sankce podá stížnost.

Pokuta pro Respekt: Nevydali dokument o Drobilovi
Foto: ods.cz
Popisek: Bývalý poslanec za ODS a místopředseda strany Pavel Drobil

Policie po redakci požadovala zmiňovaný dokument 1439, aby zjistila, kdo jej redakci poskytl. "Protože zdroj postupoval ve veřejném zájmu, odmítáme ho prozradit. Vyšetřovatelé za to minulý týden udělili Respektu pokutu 10 000 korun a materiál i nadále vyžadují. Proti rozhodnutí hodláme podat stížnost," napsal Tabery ve svém editorialu.

Zásah do vyšetřování korupce

Dokument podle šéfredaktora ukazuje zásah státní zástupkyně do vyšetřování údajné korupce na Státním fondu životního prostředí (SFŽP), ve které figuruje i bývalý ministr životního prostředí a současný místopředseda ODS Pavel Drobil.

Městská státní zástupkyně v Praze Jana Hercegová údajně nabádala svou podřízenou obvodní státní zástupkyni pro Prahu 1 Šárku Pokornou, aby se případ nesnažila vyšetřit. Hercegová to však odmítá. Dala prý pouze doporučení, aby případ posoudila "ve všech souvislostech".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…