Policie bude nacvičovat zavedení kontrol na hranicích

07.03.2016 21:44

Policie v úterý cvičně zavede kontroly na státních hranicích s Rakouskem. Cvičení se bude týkat hraničních přechodů v Dolním Dvořišti, Mikulově a na části zelené hranice. Jeho tématem bude příchod většího množství uprchlíků na české území. ČTK to dnes sdělil mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán.

Policie bude nacvičovat zavedení kontrol na hranicích
Foto: rep
Popisek: Rakouská vlajka

„Cvičením ověříme postupy při příchodu většího počtu migrantů včetně činnosti na vzniklých registračních místech na státní hranici,“ uvedl v tiskové zprávě Bocán. Do cvičení se zapojí policisté z Jihočeského a Jihomoravského kraje. Bližší informace chce policie sdělit na tiskové konferenci, která se uskuteční před zahájením cvičení.

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) při dnešní návštěvě Berouna novinářům řekl, že při cvičení na česko-rakouském pomezí budou tři hlavní kontrolní body. „Je to připravováno právě na záchyt a registraci většího množství lidí, kteří by zamířili z rakouské strany na české území. Tito lidé by byli tedy omezeni na svobodě, byli by registrováni, následně by byli přeposláni do vnitrozemí, kde bychom se o ně krátkodobě starali do té doby, než bychom je vraceli na území Rakouska,“ uvedl ministr. „Samozřejmě celou dobu by byli v takzvané detenci, to znamená s omezením osobní svobody,“ dodal.

Cvičení zaměřené na zavedení kontrol na hranicích s Rakouskem se v Česku dělalo i loni v září, kdy se zapojila také armáda. Podle ministra Chovance tehdejší cvičení ukázalo, že Česko je na případný nápor migrantů připraveno. Ideálního času pro nasazení policie a armády, který podle ministra činí pět hodin, ale tehdy dosaženo nebylo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…