Policie si dojela pro důkazní materiály na radnici Prahy 11

02.10.2013 16:28

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) ve středu ráno zasahoval na radnici Prahy 11. Prohledal kanceláře majetkového odboru, ze kterých si odnesl určité materiály. ČTK to řekla mluvčí radnice Šárka Cicvárková.

Policie si dojela pro důkazní materiály na radnici Prahy 11
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie zatýká

O zásahu informoval server Novinky.cz. Zásah potvrdil také mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták. "Provádíme úkony k zajištění věcí důležitých pro trestní řízení," řekl ČTK. Práci detektivů nechtěl specifikovat. "Bližší informace nemůžeme sdělovat," dodal.

V minulosti se upozorňovalo na příliš nízkou cenu bytů určených k privatizaci

Podrobnosti o zásahu nesdělila ani Cicvárková. "Nemůžeme komentovat vyšetřování policie," řekla s tím, že zásah se týkal prostor majetkoprávního odboru, odkud si detektivové odnesli nějaké materiály.

Čeho by se mohlo vyšetřování týkat, nemají tušení ani lidé z opozice. Zastupitel Ladislav Kos (Hnutí pro Prahu 11) ČTK řekl, že v minulosti jejich zástupci podali několik trestních oznámení. Například před rokem policii upozornili na podle nich příliš nízkou cenu při privatizaci městských bytů. O vývoji v této záležitosti ale nemá žádné informace.

Opozice dlouhodobě obviňuje vedení městské části ze špatného hospodaření. V minulosti například kritizovala stavbu bazénu, který bude stát několik set milionů korun, nebo prodej pozemků za údajně nízké ceny. O Praze 11 se také mluvilo v souvislosti se sledováním politiků bezpečnostní agenturou ABL nebo zastrašováním opozičních politiků.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlý konec. Ondřej Kolář a vracení Ukrajinců: Nedopadlo to dobře

18:37 Zlý konec. Ondřej Kolář a vracení Ukrajinců: Nedopadlo to dobře

Iniciativa poslance Ondřeje Koláře a celé TOP 09, která má podpořit vracení Ukrajinců v odvodním věk…