Policie zkoumá výroky Semelové. V případě obvinění jí hrozí vězení

29.03.2014 16:27

Komunistická poslankyně Marta Semelová se pro své výroky ocitla v hledáčku policie. Ta nyní zkoumá, zda nespáchala hned tři trestné činy. Zprávu přinesl deník Právo.

Policie zkoumá výroky Semelové. V případě obvinění jí hrozí vězení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněmovní petiční výbor pořádal veřejná slyšení k peticím za kvalitní vzdělávání, za zachování nemocniční sítě a za odstoupení vlády. Účast veřejnosti byla mizivá

Semelová v České televizi 13. února například řekla, že Milada Horáková nebyla v komunisty vykonstruovaném procesu v roce 1950 k ničemu donucena, ale že se ke zločinům přiznala. Invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968 vzápětí označila za „internacionální pomoc“.

Policie proto minulý týden začala vyšetřovat, zda komunistická poslankyně nespáchala svými výroky trestné činy. Pokud ano, hrozí jí trest až ve výši deseti let vězení.

Na její slova se zaměřil i časopis Reflex, podle něhož by Semelová souzená být neměla. „Její pohled na svět je sice absurdní, jenže pokud by byla za ně potrestána, tak by musela k soudu polovina národa. Stačí se podívat na některé diskuse na sociálních sítích,“ stojí na serveru Reflex.cz.

A jak tedy na takové výroky reagovat? Podle Reflexu by ideálním řešením bylo, kdyby podobné politiky KSČM nedávala na své kandidátky. „Jenže k tomu pořád nereformovaná komunistická strana nesáhne. Takže Semelovou máme za výroky tvrdě kritizovat, ale za její slova, i když jsou nesmyslná, ji nezavírat,“ uzavírá časopis.

reklama

autor: nem

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …