Policista, kandidující za Babiše, se musí omlouvat. Do obvinění opsal studentskou práci

14.09.2014 17:29

Student práv Martin Richter se z rozhodnutí soudu dočká omluvy od Ministerstva vnitra za to, že policie pracovala při tvorbě obvinění pražských radních v kauze Opencard s jeho soutěžní prací, aniž by ale uvedla původní zdroj informací. Paradoxem je, že studentova práce posloužila i k obvinění jeho otce Pavla Richtera.

Policista, kandidující za Babiše, se musí omlouvat. Do obvinění opsal studentskou práci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Terminál pro nahrávání zakoupených kupónů do Opencard

Městský soud v Praze prozatím nepravomocně rozhodl, že se Ministerstvo vnitra musí omluvit studentovi práv Martinu Richterovi za zneužití jeho soutěžní práce v kauze Opencard. Detektiv Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu opsal část jeho práce. Student se proti tomuto počínání bránil s odkazem na autorská práva a poznamenal, že podobné jednání snad policie ani nemá zapotřebí. Vždyť svým jednáním ovlivňuje životy skutečných lidí a musí být schopna své kroky řádně odůvodnit, postupovat přitom ovšem v souladu se zákonem.

„Richter je přesvědčen, že policie jeho dílo zneužila, navíc pro trestní stíhání jeho vlastního otce. Podplukovník Oldřich Hluško, který měl jeho práci opsat a je podepsán pod sdělením obvinění, nyní opouští řady policie. Aktuálně kandiduje na starostu Českého Krumlova za hnutí ANO,“ píše server E15.cz.

V kauze Opencard jsou obviněni i dva politici, kteří hodlají hlasitě promluvit do komunálních voleb v Praze – primátor Tomáš Hudeček z TOP 09 a jeho předchůdce ve funkci Bohuslav Svoboda (ODS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…