Politoložka: Zeman je dobrý řečník, ale válčí s médii

10.09.2014 9:11

Jak hodnotí mediální dovednosti prezidenta Miloše Zemana odborníci na PR a komunikaci? Prezident je podle nich obratný řečník, ale válčí s médii, které se mu protiví. O názorech odborníků píší Lidové noviny.

Politoložka: Zeman je dobrý řečník, ale válčí s médii
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Paříži

„Určitá neschopnost dlouhodobě a kvalitně komunikovat s novináři je obecně velký nešvar u českých politiků. Tady bych to vnímala jako jistou neprofesionalitu ze strany Miloše Zemana,“ říká Anna Matušková z Fakulty sociálních věd UK.

Mediální odborníci se prý shodli, že slabinou hlavy státu jsou časté konflikty s některými médii. Posledním příkladem toho je jeho oznámení, že už nebude navštěvovat pořad Otázky Václava Moravce v České televizi. Nelibost u Zemana vyvolalo tvrzení moderátora, že v době, kdy byl Zeman předsedou vlády, byli na ministerstvech „političtí náměstci“. Prezident jeho slova označil za „obrovský kiks“.

Naopak prý bylo dobrým tahem obnovení rozhlasových Hovorů z Lán. „Zeman tím získává spojení přímo do hlav občanů. Navíc sbírá body, protože lidé si pořad spojují s Václavem Havlem,“ míní prezident Asociace českých reklamních agentur a marketingové komunikace Pavel Brabec. Zeman prý také dokáže sbírat body odkazováním se k masarykovským tradicím první republiky.

Odmítání některých médií je politická hra

Brabec označil prezidentovo odmítání některých médií za součást Zemanovy mediální a politické hry. „Tento signál mají vnímat politici, politologové, média. Má naznačovat, že zpravodajství nepracuje kvalitně. Rozumějte: ne podle prezidentových představ,“ uvedl Brabec.

Lidové noviny taky pokazují na to, že u hlavy státu jsou údajně v nemilosti, a to už od prezidentské kampaně, například Lidové noviny nebo MF Dnes. Oproti tomu však prý rád poskytuje vyjádření Parlamentním Listům či komunistickým Haló novinám. „Nechci Zemanovi podsouvat, že v těchto médiích vidí své voliče. Podle mě je to spíše nepříliš funkční políček velkým médiím,“ míní Matušková.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…