Polsko tvrdě: Udělejme z uprchlíků armádu a pošleme ji do Sýrie

16.11.2015 14:00

Zajímavý návrh předložil polský ministr zahraničí Witold Waszczykowski. V rozhovoru pro polskou televizi TVP uvedl, ať si vytvoříme z uprchlíků armádu, která osvobodí Sýrii, píší Novinky.cz.

Polsko tvrdě: Udělejme z uprchlíků armádu a pošleme ji do Sýrie
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Tím bychom tak podle Waszczykowského dali najevo, že nikdo jiný jim jejich zemi neosvobodí. „Uprchlickou krizi je třeba vyřešit tam, kde k ní došlo. Tedy v jejich vlasti – Sýrii. Vojenskou cestou a bez přímé účasti Evropy,“ uvedl.

Podotkl také, že si rozhodně neumí představit, že místo mladých Syřanů, kteří budou v klidu v Evropě situaci sledovat, pojedou jejich zájmy do Sýrie bránit polští vojáci. „Desítky tisíc Syřanů, kteří po přeplutí k řeckým břehům a opuštění člunů nežádají jídlo, pití či oblečení, ale ptají se, kde si mohou dobít mobil, by mohli – s naší pomocí – osvobodit svoji vlast,“ řekl ministr a udělal exkurs do historie. Připomenul totiž, že i z Poláků kdysi v daleké cizině vytvářeli jednotky, které potom bojovaly za svobodu své země. 

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…