Populární česká zpěvačka se zásadně vyjádřila k přistěhovalectví

13.01.2015 18:28

Zpěvačka Monika Absolonová na svém Facebooku nabízí standardní nabídku fotografií, obrázků a informací. V neděli se však nečekaně ostře vyjádřila k politické situaci. Konkrétně k široce diskutované otázce islámských přistěhovalců.

Populární česká zpěvačka se zásadně vyjádřila k přistěhovalectví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Letnou za ministerstvo vnitra svolali muslimové modlitbu (arabsky salát). Protestovali tak proti zásahu policie minulý pátek

Na zpěvaččině facebookovém profilu se zničehonic objevil obrázek české vlajky s textem, vyjasňujícím, kdo má v této zemi domovské právo. "Já jsem tady doma,“ říká se hned v úvodu textu napsaného přes vlajku.

Vzkaz pokračuje ještě jednoznačněji, když se obrací k přistěhovalcům: "Přijel jsi do mé země? Chceš tu s námi žít? Jsi zde menšinou!“ zdůrazňuje. Proto vyzývá k respektování kultury, víry, zvyků, ale zejména zákonů, které má většinová společnost.

"Přizpůsob se,“ končí text na vlajce, který Monika Absolonová převzala na svůj Facebook. Doplnila jej vlastním komentářem, ve kterém popřála "hezkou neděli všem lidem, kteří stejně jako já chtějí žít v klidu a míru“. O den později k obrázku přidala ještě "dovysvětlení“.

"Ať si každý věříme v cokoliv, ať žijeme jakkoliv a kdekoliv, ať máme jakoukoliv barvu pleti, pro nás všechny ale platí: Žijme tak, abychom se navzájem respektovali,“ vzkázala Absolonová. Pak přiznala, že vše, co sleduje v poslední době ve světě, ji děsí. "Dřív jsme všechny možné atentáty, katastrofy, teroristické akce vídali jen ve filmech. Teď je to skutečnost, a ne daleká, ale blízká,“ povzdechla si.

Co ještě připsala Monika Absolonová na Facebook:

Dobre rano. Mozna je treba dovysvetlit vcerejsi prispevek... At si kazdy verime v cokoliv, at zijeme jakkoliv a kdekoliv,at mame jakoukoliv barvu pleti... Pro nas vsechny, ale plati...zijme tak, abychom se navzajem respektovali...Vsechno, co se ted ve svete deje, me desi. Driv jsme vsechny mozne atentaty, katastrofy, teroristicke akce vidali jen ve filmech. Ted je to skutecnost, a ne daleka, ale blizka...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…