Poslanec Fiala se zastal advokátky Samkové. Média prý zkreslují její obraz

25.01.2014 21:28

Šéf hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura posílá do eurovoleb jako lídryni známou právničku Kláru Samkovou. Za svůj výběr sklízí kritiku hned z mnoha stran. Poté, co se o svůj nesouhlasný názor podělil exposlanec Věcí veřejných Otto Chaloupka, nachází advokátka zastání u poslance Úsvitu Radima Fialy.

Poslanec Fiala se zastal advokátky Samkové. Média prý zkreslují její obraz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková

„Je to pořádný šok! Za 'xenofobní populisty', jak nálepkují média naše hnutí, je jedničkou do eurovoleb JUDr. Klára Samková. Co s tím? Zřejmě z polovičních fašistů budeme přes noc zastánci cikánů a obhájci kriminality a příživnictví," uvádí v nadsázce své vyjádření, které najdete ZDE, k nominaci Samkové na lídryni do eurovoleb poslanec Radim Fiala.

Je přesvědčen, že za obrazem Samkové stojí média, která manipulují lidmi. Známá právnička podle něj dělá profesionálně i nepopulární práci a patří k lidem, kteří se nikomu nepodbízí a hájí i nepopulární stanoviska.

Fiala vítá Samkovou mezi fašisty, populisty a rasisty

„Když jsme se nedávno potkali, tak se přiznám, že jsem musel měnit svůj názor. Považoval jsem ji za člověka, který patří v řadě zásadních věcí, například v otázce nepřizpůsobivých občanů, názorové úplně jinam. Spletl jsem se a přiznám se, že díky nálepkování médii. JUDr. Klára Samková má zásadní problém. Vyčnívá z řady," popisuje své dojmy poslanec.

Lidé by se prý rozhodně neměli hodnotit podle novin nebo televize. Kláru Samkovou poslanec vítá v řadách „fašistů, populistů a rasistů", jak podle něj zní nálepky strany Úsvit. „Zkusíme společně prosazovat tak 'extremistické myšlenky', jako je referendum, přímá volba a odvolatelnost politiků, jejich trestní a hmotná odpovědnost, nebo snižování daní. Poplach v zavedených stranických sekretariátech, které bičují naši zemi, poroste," uzavírá Radim Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …