Pozoruhodné putování Afghánce Evropou. Tu uřízl hlavu ženě, tam šel s kladivem na policisty

05.01.2017 21:05

Afghánec Jamshid Piruz volně putuje po Evropské unii. A to i navzdory tomu, že jde o usvědčeného vraha. V Nizozemsku spáchal bestiální čin – uřízl hlavu jedné ženě. Z této země se mu však podařilo odejít a podle informací britského bulvárního deníku Daily Mail se pohodlně dostal až do Velké Británie, kde kladivem zaútočil na dva policisty.

Pozoruhodné putování Afghánce Evropou. Tu uřízl hlavu ženě, tam šel s kladivem na policisty
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ilegální tábor zvaný "džungle" opouštějí jeho obyvatelé

Jamshid Piruz spáchal v Nizozemí v roce 2006 vraždu. Uřízl hlavu své čínské paní domácí ve městě Almere. V roce 2007 byl za tento čin odsouzen na 12 let. Soud tehdy konstatoval, že nešlo o čin spáchaný v nepříčetnosti. Bestiální útočník velmi dobře věděl, co dělá. Jamshid Piruz se tehdy ke svému činu přiznal a prozradil, že se nechal inspirovat odpudivými činy afghánského hnutí Tálibán.

V roce 2014 byl Piruz z vězení propuštěn a coby žadatel o azyl dokonce získal právo pobytu v Nizozemsku. Spolu s ním získal také právo volného pohybu po EU. Loňského roku tohoto práva využil k tomu, aby vycestoval do Velké Británie, kde kladivem napadl dva policisty. Tento pátek za to Piruz znovu stane před soudem. Tento případ je o to horší, že krátce po vstupu do Británie napadl také jednoho z úředníků. Podle všeho to ale nikdo neřešil.

Celý článek naleznete zde.

Rozhořčení britští politici chtějí teď vědět, jak je možné, že britská vláda dostatečně nebdí nad bezpečností svých občanů. Britskou ministryni vnitra Amber Rudd vyzývají, aby zavedla stejně přísné kontroly, jaké fungují i ve Spojených státech.  

Obhájce Afghánce argumentoval tím, že byl vytržen ze svého známého prostředí a v nové zemi se cítil nejistě. Možná měl i halucinace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…