Prague Pride dnes: Diskuze o potížích homosexuálních diplomatů, moderní tanec i tiché disko

15.08.2014 6:29

O tom, jakým překážkám čelí gayové a lesby v diplomatických službách, budou dnes v americkém centru v Praze mluvit zahraniční diplomaté. Diskuze je součástí programu festivalu Prague Pride. Ten dnes nabídne také třeba vystoupení izraelských a arabských tanečníků, komponovaný večer o problematice homosexuality v romské komunitě či tichou diskotéku.

Prague Pride dnes: Diskuze o potížích homosexuálních diplomatů,  moderní tanec i tiché disko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Průvodem vyvrcholil festival homosexuálů a lesbiček Prague Pride

„Zahraniční diplomaté budou diskutovat o výzvách, kterým jako gayové či lesby čelí při své službě na misích v zahraničí," uvedli pořadatelé. Podle nich se řečníci zaměří i na to, jak se mění postoje ministerstev a jiných institucí k zaměstnancům s odlišnou sexuální orientací. Kulturní rada amerického velvyslanectví ve Vídni pak představí změny, které se odehrály na americkém ministerstvu zahraničí. Akce začíná v 15:00.

Večerní program je věnován homosexualitě v romské komunitě

V 18:00 začne v prostoru NoD v Dlouhé večerní program s výstavou, muzikou či diskuzí o problematice homosexuality v romské komunitě. Chybět nebude ani věštírna. Zájemci si budou moci prohlédnout také snímky, které vytvořili romští gayové a lesby. Debata se zaměří na transsexualitu v romské rodině.

Ve hře budou spolu tančit Židé s Araby

Od 21:00 budou moci zájemci na piazzetě Nové scény Národního divadla vidět taneční vystoupení šesti tanečníků Ábel. Autorkou je nezávislá izraelská choreografka Rachel Erdos z Tel Avivu. Zahraniční tisk o představení psal jako o skvělé hře plné adrenalinu. Ábel byl podle biblické knihy Genesis synem Adama a Evy. Zabil ho jeho vlastní bratr Kain.

Podle pořadatelů jsou mezi tanečníky Izraelci i Arabové. Když organizátoři program sestavovali, ostrý konflikt v Gaze ještě nevypukl.

Od 22:00 se pak na piazzetu nastěhuje silent disco neboli tichá diskotéka. Návštěvníci budou tančit podle hudby, kterou uslyší ve sluchátkách. Vybrat si budou moci ze dvou kanálů. Uslyší house, electroswing či trance. Vstupné stojí 100 korun, záloha na sluchátka pak 300 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…