Praha znovu v exekuci. Město se brání, že dluh už zaplatilo

05.02.2012 17:01

Na majetek Prahy byla znovu nařízena exekuce, nakládání s majetkem ale zatím kvůli administrativnímu zpoždění není omezeno, tvrdí Exekutorská komora ČR. Město dluží ve sporu s fyzickou osobou částku do 15.000 korun. Podle pražského magistrátu ale už byly veškeré dluhy uhrazeny. Exekuce na Prahu byla nařízena naposledy před dvěma týdny, metropole tehdy nemohla nakládat s majetkem.

Praha znovu v exekuci. Město se brání, že dluh už zaplatilo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karlův most

Podle exekutorů magistrát uhradil dlužnou částku až v den, kdy soud vydal nařízení o exekuci. Soudní exekutor ale už poslal usnesení katastru nemovitostí. "Poté, co povinný uhradí celou dlužnou částku, dojde k zastavení exekučního řízení," uvedla v tiskové zprávě komora.

Mluvčí pražského magistrátu Tereza Krásenská ČTK řekla, že původní dluh, který činil asi 6600 korun byl zaplacen už v srpnu. "Vedl se spor pouze o poplatky advokátovi, ale vše už bylo uhrazeno," řekla mluvčí.

Úřednice zapomněla na dluh

S nařízením exekuce na majetek se magistrát kvůli jiné kauze potýkal už na konci ledna. Město nesmělo nakládat se svým majetkem. Důvodem bylo pochybení magistrátní úřednice, která zapomněla uhradit dluh. Dlužná částka činila 163.306 korun, s připočtením dalších nákladů a poplatků za exekuci se dluh vyšplhal na 205.942 korun.

Dluh vznikl proto, že hlavní město prodalo v roce 2002 Bytovému družstvu U Šárky byty s tím, že družstvo převezme i veškeré dluhy včetně dluhů za neplatiče. Družstvo se proti dohodě ohradilo a obrátilo se na soudy, které rozhodly v jeho prospěch.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…