Pravdoláskařský král Karel a jemu podobní zničí Evropu. Poslanec a znalec muslimského světa se podělil o své obavy

17.01.2016 11:17

Poslanec Milan Šarapatka, zvolený do Poslanecké sněmovny za Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury, se považuje za zastánce spojené Evropy. Ovšem ne Evropy, která upřednostňuje migranty před vlastními spoluobčany, ne takové Evropy, která je ochotna prodat sama sebe Spojeným státům skrze smlouvu TTIP o transatlantické obchodní zóně. O takovou Evropu by podle Šaraptky stál „král pravdoláskařů“ Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Pravdoláskařský král Karel a jemu podobní zničí Evropu. Poslanec a znalec muslimského světa se podělil o své obavy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Milan Šarapatka

„Zdá se mi, že stávající pokus o sjednocení Evropy prostřednictvím EU samotnou Evropu dříve či později zničí, neboť ji zbavuje schopnosti se bránit. Bruselští byrokraté spolu s částí evropských politiků se snaží, i za přispění imigrantů, vybudovat evropský superstát, zrušit národní státy a dokonce i národy samotné a místo nich vytvořit jakýsi evropský velenárod. U nás by si to například, dle vlastních slov, moc přál náš král pravdoláskařů, kníže Karel Schwarzenberg,“ poznamenává Šarapatka.

Tato EU je ochotna omezovat vlastní občany, aby ukázala vlídnou tvář uprchlíkům. Tato EU je ochotna prodat sama sebe Spojeným státům. Tedy alespoň podle Šarapatky, který si nic takového nepřeje. To neznamená, že by byl netolerantní vůči menšinám, nechť v Evropě žijí, ale pouze za předpokladu, že budou respektovat společenské zvyky většiny populace na starém kontinentě.

Současná EU navíc ukázala, že neumí vyřešit řeckou krizi, nedokázala odpovídajícím způsobem pomoci řešit krizi na Ukrajině a k dovršení všeho zlého Brusel ničí národní státy, které by si podle Šarapatky dokázaly se současnou uprchlickou krizí poradit lépe, kdyby k tomu měly všechny nástroje.

„Jednotlivé evropské státy byly silné a fungovaly, protože měli své staleté  a mnohdy i tisícileté kořeny a tradice. Evropa, jako slepenec těchto států, žádné kořeny ani tradice nemá. Proto také nemůže dobře fungovat,“ myslí si zákonodárce.

Celý komentář naleznete zde

Proti sjednocené Evropě nic nemá, dokonce ji považuje za prospěšnou, ale musí jít o spojenectví rovnocenných partnerů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…