Právníci státu tvrdí, že v kauze MUS dosáhli obrovského úspěchu

13.03.2014 10:06

Právníci, kteří zastupovali český stát v kauze Mostecké uhelné společnosti před švýcarskými úřady, odmítají, že by od státu pobírali příliš vysoké odměny. Informuje o tom čtvrteční Právo, které o den dříve přineslo zprávu, že Ministerstvo financí považuje odměnu pro advokátní kancelář PRK Partners za přemrštěnou.

Právníci státu tvrdí, že v kauze MUS dosáhli obrovského úspěchu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Okraj uhelné pánve

„Jsem přesvědčen, že naše pozice v tom řízení je v současné době na úplně jiné úrovni než na začátku. To postavení se razantně změnilo a obrovským úspěchem je také fakt, že švýcarský soud uznal Českou republiku jako poškozenou,“ řekl listu jeden ze zakladatelů PRK Partners Marek Procházka.

Podle něj prý není rozhodující, že v první instanci nebyla Česku přiznána žádná náhrada škody. Kromě civilního sporu jsou prý podle něj i další cesty, jak se k zabaveným 14 miliardám dostat, s odkazem na taktiku ale nechtěl být konkrétnější.

Cenu – třicet milionů, za kterou stát v kauze jeho advokátní kancelář zastupovala, nechtěl komentovat s tím, že mu to nepřísluší. Pouze uvedl, že se snažili o to, aby náklady byly co nejnižší.  

Švýcarský soud loni odsoudil exmanažery MUS k mnohaletým trestům vězení, podle listu nyní české úřady čekají s dalším postupem na písemná vyhotovení rozsudků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…