Právník Hasenkopf v ČT: Mynář mi už za další boj nestojí

21.09.2014 14:37

Advokát Pavel Hasenkopf je připraven ukončit svůj pracovní poměr s Kanceláří prezidenta republiky, pokud jej „na Hradě nebudou chtít“. Hasenkopf to uvedl v dnešních Otázkách Václava Moravce. Uvedl také, že nebude na Vratislava Mynáře podávat tzv. retenční žalobu, která by Mynářovi zakázala šířit o Hasenkopfovi nepravdivé výroky.

Právník Hasenkopf v ČT: Mynář mi už za další boj nestojí
Foto: Petr Kupka
Popisek: Pavel Hasenkopf

Hasenkopf zatím do práce na Pražský hrad nenastoupil, neboť písemné vyhotovení soudního verdiktu, který určil, že jeho výpověď z pracovního poměru s Kanceláří prezidenta ČR je neplatná, ještě neobdržel.

Nebyl jsem až tak politicky orientovaný

Poukázal na to, že na Hradě působil deset let jako odborník na mezinárodní a ústavní právo a práce jej bavila. A na Hradě zůstal jako jediný z poradců exprezidenta Václava Klause. „Nebyl jsem až tak politicky orientovaný,“ poznamenal k tomu.

Krátce se zmínil i o osobnosti stávajícího hradního kancléře Vratislava Mynáře. Je prý paličatý a nedokáže si představit, že by po jeho návratu do práce mu nešlapal na paty. „A s hodinkami v ruce by mi nekontroloval mé příchody."

K tomu, že by mohl vzápětí po svém návratu na Hrad zase odejít, dodal, že už rok je v advokacii. „Ta práce mne svým způsobem baví, musím brát ohled na ni, mám spoustu rozdělaných případů,“ podotkl.

Za žalobu mi Mynář nestojí

Ke svému trestnímu oznámení na Mynáře uvedl, že jeho vystoupení dosáhlo takové intenzity, že trestní oznámení musel podat. Nicméně žalobu, která by zakázala Mynářovi vynášet na adresu Hasenkopfa nepravdivé výroky, podávat nebude. Protože prý „pan Mynář mně za to nestojí“.

V závěru svého vystoupení v jiné souvislosti pronesl pozoruhodnou větu: „Nechci šířit konspirační teorie. Na to jsme měli na Hradě jiné experty,“ pronesl s jasnou narážkou na bývalého spolupracovníka Václava Klause Petra Hájka. Vzápětí to i přiznal: „Nechci o Petru Hájkovi mluvit nijak špatně, měl jsem ho docela rád."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…