Právník z rady postižených: Buď tu bude Rusnok, nebo pravicová genocida

06.08.2013 8:51

Ředitel Legislativního odboru Národní rady zdravotně postižených Jan Hutař se otevřeným dopisem obrátil na poslance, kteří budou ve středu hlasovat o důvěře Rusnokově vládě. Připomněl jim, že alternativou k Rusnokově vládě je pouze návrat pravice. Pak vypočítal veškeré „zásluhy“ dosavadního působení této garnitury, které shrnul konstatováním, že se jedná o „vládu ekonomické genocidy“.

Právník z rady postižených: Buď tu bude Rusnok, nebo pravicová genocida
Foto: Hans Štembera
Popisek: Po přestávce přichází už konečně k aktu hlasovacímu

Hutař se v dopise obrací na poslance, z nichž většina je podle jeho soudu rozhodnuta hlasovat proti Rusnokově vládě. „Než povoláte zpět  k moci nejzdiskreditovanější vládu, zkuste se zamyslet nad následujícími fakty,“ vyzývá poslance.

Následuje výčet změn, ke kterým za dosavadní pravicové koalice došlo. Zákonem o stabilizaci veřejných rozpočtů bylo podle něj všem osobám s příjmy nad 1 milion korun převedeno ze státního rozpočtu 45 tisíc z každého milionu majetku a navíc 60 tisíc za zdravotní pojištění. To vše bylo důsledkem daňových úprav a zavedení limitů pro zdravotní pojištění.

Celý otevřený dopis doktora Hutaře ZDE.

Naproti tomu rodinám s příjmy na hranici životního minima byl příjem snížen o 800-1200 korun, a v případě rodin s postiženými dětmi až 1600 korun. Dále všechny majetkově slabší rodiny drtí zvyšování daně z přidané hodnoty. „Jsme zřejmě jediný stát na světě, který vytváří chudé lidi pomocí zákonů,“ rekapituluje právník legislativní činnost předchozích vlád.

Když připočteme trvalý pokles ekonomiky, zhoršování dostupnosti zdravotní péče, katastrofální nezaměstnanost a zhoršování postavení důchodců, nelze prý dosavadní vládu, jejíž návrat stále hrozí, označit jinak než „vláda ekonomické genocidy obyvatelstva“.

Hutař věří, že poslanci, kteří si uchovali alespoň kousek lidskosti a charakteru, zabrání návratu genocidní vlády i přes enormní tlak, jenž je na ně vytvářen. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…