Pražští zastupitelé projednají návrh rozpočtu na rok 2017

24.11.2016 6:24

Pražští zastupitele na dnešním zasedání projednají rozpočet Prahy na rok 2017. V návrhu se počítá s výdaji 62,2 miliardy a příjmy 47,2 miliardy korun. Rozdíl město dorovná ze státních příspěvků. Na programu je rovněž jednorázové splacení dluhu 8,5 miliardy Kč. Zastupitelé by měli projednat i problém prodeje bytů v Písnici firmou ČEZ a aktualizaci strategického plánu.

Pražští zastupitelé projednají návrh rozpočtu na rok 2017
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na mimořádné schůzi zastupitelstva svolané opoziční ODS a TOP 09 se nepodařilo primátorku Adrianu Krnáčovou odvolat. Nebyl schválen ani program schůze, takže se nekonala

Na investice by mělo podle návrhu rozpočtu mít město v příštím roce téměř 14 miliard korun, což je o něco více než loni. Část z navrhované částky ale tvoří peníze, které město nestihlo letos utratit. Nejvíce peněz, 2,9 miliardy korun, půjde na stavbu nové části ústřední čistírny odpadních vod.

Zastupitelé by měli schválit rovněž splátku části dluhu. Praha s předstihem zaplatí 8,5 miliardy z celkového dluhu 31,74 miliardy. Z celkové částky činí nejvíce, 21,33 miliardy korun, dlouhodobé úvěry od Evropské investiční banky.

Na program jednání by měl být zařazen prodej bytů v Písnici, které nyní vlastní ČEZ. Radní v úterý vyzvali Libuš, pod kterou Písnice spadá, aby se přihlásila do dražby o byty. Odhadovaná cena je 1,2 miliardy, Libuš má ale roční rozpočet 40 milionů, Praha by jí proto peníze půjčila.

Schváleno by dnes mělo být rovněž znění nového strategického plánu, který určuje, jak se bude hlavní město rozvíjet do roku 2030.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…