Před rokem zemřel Stanislav Gross. Vdova Šárka se nyní rozpovídala do bulváru

15.04.2016 7:38

Vdova po expremiérovi Stanislavu Grossovi Šárka Grossová poskytla rok po smrti manžela rozhovor bulvárnímu deníku Blesk. Prozradila v něm, že ještě stále není vyřízeno dědictví po jejím choti. Z jejich úst se voliči také dozvědí, kdy začala rodina věřit v Boha a zda se doma bavili o politice.

Před rokem zemřel Stanislav Gross. Vdova Šárka se nyní rozpovídala do bulváru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslední rozloučení s bývalým premiérem Stanislavem Grossem v kostele Královské kolegiátní kapituly sv. Petra a Pavla na Vyšehradě

Před rokem opustil tento svět někdejší premiér Stanislav Gross. Odešel po těžké nemoci, ale vdova Šárka prozradila, že byl nakonec živ ještě o půl roku déle, než mu prorokovali doktoři. „Vím, že se Standa má teď líp,“ říká Grossová. Připomeňme, že bývalý korunní princ sociální demokracie z časů Miloše Zemana odešel v důsledku amyotrofické laterální sklerózy – ALS, což je onemocnění mozku.

Jde o velmi těžkou a trýznivou nemoc. Šárka Grossová ale uvedla, že se doma snažili myslet pozitivně až do poslední chvíle. Pomohla jim v tom i víra v Boha. „Je pravda, že přijal Boha mnohem dříve. Myslím, že asi pět šest let před nemocí. Jsme rádi, že kolem nás jsou věřící lidé, kteří se mnou i se Standou mluvili a měli s námi úžasnou trpělivost,“ uvedla.

V souvislosti s tím je ráda, že se manžel před kamerou omluvil za své některé kroky během své politické kariéry, ale doma se prý o politice nebavili. On měl politiku, ona se starala o děti a své podnikání.

I dnes si prý o manželovi povídá se dvěma dcerami a myslí na něj prakticky denně. Vůbec neuvažuje o nějakém novém vztahu. Pokud jde o dědictví po manželovi, prý není vypořádáno ani rok po jeho odchodu. „Víte, zatím dědictví stále není hotové, tak nemohu s ničím manipulovat ani prodávat či kupovat.

Důrazně odmítla spekulace o tom, zda byl její manžel otráven. „Hodně lidí se snažilo přes Standu zviditelnit. Nenapadlo by mě, že i tímto způsobem,“ poznamenala. Policie podle jejího názoru prověřila všechno. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…