Přemysl Sobotka, politik s rovnou páteří. Rázný pravičák Matějka se senátorovi ODS drsně vysmál

03.01.2016 13:58

Místopředseda Svobodných František Matějka kroutí hlavou nad některými vyjádřeními místopředsedy Senátu Přemysla Sobotky (ODS). Především ve vtahu k EU a k tzv. Lisabonské smlouvě prý tento politik ukazuje, jak lze podle potřeby pružně ohýbat názory.

Přemysl Sobotka, politik s rovnou páteří. Rázný pravičák Matějka se senátorovi ODS drsně vysmál
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

„Tyhle lidi já fakt žeru,“ poznamenává Matějka hned na úvod. Jaké lidi? Např. Přemysla Sobotku, který v rozhovoru z 1. ledna tohoto roku prohlásil, že čeští politici včetně prezidenta musejí v první řadě hájit zájmy České republiky a pak teprve EU, která totálně selhává v řešení migrační krize. „Jsem zvědav, jak soudruzi z Bruselu budou v roce 2016 pracovat,“ zaznělo z úst Sobotky. Jenže tentýž politik ještě v roce 2009 říkal trochu něco jiného. „Lisabonská smlouva, pokud bude platit a dokončí se hlasování i v dalších státech, dává velkou roli národním parlamentům,“ hájil senátor důležitý dokument EU.

To podle Matějky ukazuje, že má Sobotka věru rovnou páteř. Zvlášť s ohledem na to, jak v roce 2012 vysvětloval senátor svůj obrat. Lisabonská smlouva se mu prý nikdy nelíbila, ale tlak na její schválení byl neuvěřitelný. „Já jsem byl šest let předsedou Senátu a parlamentní zahraniční politika je velmi intenzivní. Když na mě křičel rakouský kancléř, když na mě křičeli Němci a když na nás křičeli další na standardním jednání a fakt to bylo s akcentací a se silou hlasovou, že my jsme ti nejhorší, že kazíme tu Evropu v tom jejím rozletu. No tak jsme fakt měli na vybranou,“ poznamenal Sobotka ironicky. Podle Matějky ho to však neomlouvá. 

Celé vyjádření zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…