Prezident Zeman dnes jednal se zástupci amerických firem

24.05.2018 22:03

Prezident Miloš Zeman se dnes odpoledne na Pražském hradě setkal se zástupci amerických firem z obchodní mise. ČTK to dnes sdělil ředitel zahraničního odboru Pražského hradu Rudolf Jindrák.

Prezident Zeman dnes jednal se zástupci amerických firem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Skupina amerických manažerů navštívila Českou republiku v rámci své obchodní mise ACEBA (America-Central European Business Association). Podle Pražského hradu jde o americkou obchodní komoru, která sdružuje investory se zájmem o země střední a východní Evropy.

Mezi manažery jsou třeba zástupce letecké společnosti Lockheed Martin, zemědělského gigantu Archer Daniels Midland (ADM), farmaceutické firmy Amgen, výrobce zdravotnického zařízení Medtronic, tabákové společnosti Phillip Morris International nebo firmy Westinghouse.

Zástupci amerických společností mají v České republice domluveny kromě setkání s prezidentem schůzky s dalšími českými představiteli.

České firmy loni vyvezly do USA zboží za téměř 88 miliard korun. Ohledně vývoje obchodu mezi Evropou a USA v poslední době panuje napětí kvůli avizovaným ochranářským opatřením prezidenta Donalda Trumpa.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…