Prezident Zeman odmítl před lidmi kritizovat Topolánka. A jedinou následující větou k tomu řekl vše

08.11.2017 16:17

Prezident Miloš Zeman dnes zahájil třídenní návštěvu Olomouckého kraje. Mimo jiné také pohovořil se zaměstnanci společnosti Olma Olomouc.

Prezident Zeman odmítl před lidmi kritizovat Topolánka. A jedinou následující větou k tomu řekl vše
Foto: Repro Facebook
Popisek: Prezident Miloš Zeman a hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk (ANO)

„Musím se omluvit, že jsem k vám přikulhal. Příčina je jednoduchá. Dnes ráno jsem si v hotelu narazil koleno, které mně sice zabandážovali, ale přesto chodím s podporou své ochranky. Vím, že novináři teď napíší reportáž jen o tom, že jsem se držel za ruku ochranky. Není to odlišná sexuální orientace, je to skutečně jenom pomoc ochranky při držení těla,“ sdělil Zeman úvodem. 

„Dověděl jsem se, že máte potíže s odbytem jogurtů,“ poukázal pak Zeman na skutečnost, že Rusko zavedlo odvetné sankce. Společnost Olma přitom vybudovala novou linku na výrobu jogurtů. Zeman závěrem měsíce míří do Ruska, kde se pokusí o tomto problému podle svých slov hovořit. „Obdobné problémy mají i jiné mlékárenské továrny, například Madeta,“ uzavřel své úvodní slovo Zeman.

První otázka z publika směřovala ke kandidatuře Mirka Topolánka na prezidenta. „Zařekl jsem se, že nebudu kritizovat žádné protikandidáty a že nebudu ani odpovídat na jejich kritiku. A když tento slib chci dodržet, tak ho s lítostí musím dodržet i v případě pana Mirka Topolánka. Zcela nezávisle na této kandidatuře bych chtěl konstatovat, že pan Dalík nastoupil do vězení včera,“ řekl v reakci Zeman. Nechtěl ani prozradit, koho z prezidentských kandidátů preferuje.

„Porušil bych slib, že se nebudu vyjadřovat. Každý, kdo splní zákonem stanovené podmínky, například je starší 40 let, má svaté právo kandidovat na prezidenta. Kouzlo demokracie je právě v tom, že svobodní občané si vyberou a nikdo jim k tomu nemusí dávat cenné, knížecí rady. Jedinou radu, kterou dávám, je: Jděte k volbám,“ dodal Zeman.

Své pak Zeman řekl také k povolebnímu vyjednávání. Hovořil o slepici, která nejprve oběhne třikrát dvorek. „Slepice, když vidí, že se kohoutovi zalíbila, tak nejdřív uběhne tři rituální kolečka. A sice z toho důvodu, aby nevypadala jako slepičí prostitutka, která je příliš levná. Po třetím kolečku se podvolí,“ řekl Zeman.

Nyní prý je dvorek oběhnut poprvé, a jak je patrné, předseda KSČM Vojtěch Filip zvažuje toleranci menšinové vládě. „První slepice už je za námi,“ podotkl Zeman. „Nyní budou ty pomalejší slepice. A nakonec – já jsem optimista, a když ne v prvním pokusu, tak v druhém pokusu tady budeme mít stabilní vládu s podporou v Poslanecké sněmovně,“ sdělil prezident.

Závěrem se prezident podepsal do kroniky společnosti a převzal dary z rukou vedení. 

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…