Prezident Zeman veřejně vystoupil a odkryl plán boje s terorismem

31.07.2016 11:20

Prezident Miloš Zeman v neděli promluvil na serveru Blesk.cz v pořadu S prezidentem v Lánech. Hned na úvod představil stručný tříbodový plán, jak se vypořádat s terorismem, který prý do Evropy přichází s uprchlíky.

Prezident Zeman veřejně vystoupil a odkryl plán boje s terorismem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Podle prezidenta nestačí posílat si soustrastné dopisy po teroristických útocích, je třeba přijmout konkrétní opatření, která nám umožní teroristickým útokům předejít.

„Já to řešení vidím v deportaci všech těch, kdo nezískají v příslušných zemích azyl. A těch je většina. Kromě toho by bylo dobré sáhnout k deportaci radikálních muslimských duchovních a nakonec by bylo dobré zarazit financování muslimských komunit ze zahraničí. Je třeba zbavit se příčin terorismu a touto příčinou jsou ilegální, neboli chcete-li nezákonní migranti,“ řekl. Ti prý v Německu nechtějí pracovat, chtějí v Německu pobírat sociální dávky.

Deportace by se podle prezidenta měla týkat i těch, kteří žijí v Evropě již dlouho, ale existuje u nich podezření z vazeb na teroristy. „Naši politici, kteří nechtějí být obviňováni z šíření poplašných zpráv, říkají, že nám nic nehrozí,“ řekl prezident. Sám by prý tak optimistický nebyl. Dohodl se proto s Ministerstvem obrany na posílení bezpečnostních opatření na Pražském hradě.  

Kdyby v Česku hrozila velká migrační vlna, což se naštěstí zatím neděje, prezident by se nebránil výstavbě plotu na českých hranicích. „Moje žena už si vyřídila zbrojní pas, takže doufám, že by mě mohla ochránit, ale mě bude chránit především ochranka,“ prozradil také prezident.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…