Přijde krach a bída, jaká ještě nikdy nebyla, šokoval svět miliardář Donald Trump. Máme k tomu mnohem více

03.07.2014 10:45

Server moneynews.com publikoval varování čtyř respektovaných osobností světového finančnictví. Ty se shodují na tom, že Spojené státy čekají zlé časy. Podle jejich názoru nebudou trpět jen lidí s nízkými příjmy, ale krize zasáhne i nejbohatší americkou vrstvu obyvatelstva.

Přijde krach a bída, jaká ještě nikdy nebyla, šokoval svět miliardář Donald Trump. Máme k tomu mnohem více
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

Anketa

Hrozí v příštích 10 letech vypuknutí opravdu velké války v Evropě nebo západní Asii, která drsně zasáhne i nás?

hlasovalo: 23477 lidí

Respektovaný švýcarský ekonom a investor Marc Faber, americký miliardář Donald Trump, ekonomický vizionář a autor knihy předpovídající krizi americké ekonomiky Robert Wiedemer, burzovní makléř a ekonom Peter Schiff se podle serveru moneynews.com shodují na tom, že Spojené státy stojí na kraji propasti. Jsou přesvědčeni, že nadcházející finanční krize bude ještě horší než ta, která drtí zemi od roku 2008.

Faber hovořil o další ekonomické hrozbě v posledních týdnech a měsících mnohokrát. Nyní je přesvědčen, že kolaps se blíží mílovými kroky. „Myslím, že obrovská katastrofa je opravdu blízko. Movití lidé mohou podle mého názoru v důsledku krize přijít až o polovinu svého majetku,“ pesimisticky předpovídá blízkou budoucnost Faber. Když byl dotazován, na kolik si je nadcházející krizí jistý, odpověděl, že „na 100 %“, uvádí server.

Faber poukazuje na to, že jeho černé vize budou naplněny především „kvůli nezodpovědným krokům bývalého předsedy Státních rezerv Bena Bernankeho, který prosazoval politiku bezhlavého pumpování peněz do ekonomiky". S Faberem souhlasí i Peter Schiff, který říká, že problémy v roce 2008 se nám budou jevit v porovnání s těmi nadcházejícími jako marginální záležitost. „Opravdový kolaps nás teprve čeká," dodává Schiff.

Schiff ve svých pesimistických odhadech pokračuje dál a tvrdí, že nadcházející krize se bolestně dotkne každého Američana. „Dosavadní životní standard průměrného Američana se stane minulostí: Lidé od státu nedostanou sociální dávky ani důchody. Jednoduše proto, že na to kvůli amatérským krokům současné americké vlády nebudeme mít," ostře kritizuje Obamovu administrativu Schiff.

Celý článek v angličtině najdete ZDE.

Mezi pravidelné kritiky kroků prezidenta Obamy a jeho týmu už tradičně patří i miliardář Donald Trump, který podle serveru moneynews.com předpovídá Spojeným státům stejný ekonomický kolaps, jaký si prožily státy typu Španělska a Řecka, a kritizuje půjčky od Číny. „Když nejste bohatý, musíte si někde půjčit. My si půjčujeme od Číny," říká Trump.

„Brzy budeme mít dluh 16 bilionů dolarů a než prezident Obama skončí ve svém úřadě, bude ten dluh ještě o mnoho vyšší. A když mluvíme o dluhu nad 20 miliard, tak potom následuje logické snížení ratingu. Bez ohledu na to, jak moc se snažíte dluh snižovat," varuje Trump.

Podle moneynews.com dokládá vážnost situace vedle komentářů těchto čtyř osobností také zlověstný graf publikovaný vloni v listopadu Markem Hulbertem na serveru MarketWatch.com. Graf ukazuje korelace mezi současnou situací na burze a tou, která nakonec vedla v roce 1929 ke krachu a následné celosvětové ekonomické krizi. Tyto šokující paralely o to více potvrzují podle serveru pesimistické výhledy vizionáře Roberta Wiedemera.

Wiedemer zachází ještě dále než Faber, Schiff a Trump. „Čísla mluví jasnou řečí. Spojené státy čeká 50% nezaměstnanost, 90% pokles akcií a 100% roční inflace. Aby server moneynews.com dodal Widemerovým vizím váhu, připomíná jeho předpověď z roku 2006, kdy ve své knize Americká bublinová ekonomika tvrdil, že Spojené státy postihne krize, která za dva roky skutečně přišla.

Ve svém posledním rozhovoru Wiedemer zmínil, že pokusy o zmírnění krize ji naopak ještě zhorší. „Všechny plány Washingtonu na záchranu ekonomiky země hanebně selhaly," sděluje Wiedemer tvrdou pravdu Američanům do očí. V další pasáži rozhovoru Wiedemer lakonicky hodnotí Bernankeho politiku založenou na pumpování peněz do ekonomiky slovy „peníze z nebe jsou cestou do pekla“.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…