Profesor Keller lže jako Rudé právo, píše Respekt

08.04.2014 11:03

Ve své rubrice „audit“ na webu týdeníku Respekt se komentátor Jan Macháček rozepsal o prolhanosti lídra eurokandidátky ČSSD Jana Kellera. Profesor sociologie podle něj lže, jako když Rudé právo tiskne, což dokazuje na jednom Kellerově prohlášení o jakési smlouvě mezi EU a USA.

Profesor Keller lže jako Rudé právo, píše Respekt
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Keller

Anketa

Kterou z těchto osobností byste chtěli za prezidenta?

hlasovalo: 25722 lidí

Macháček úvodem připomíná, že již jednou napsal, že lídr ČSSD do evropských voleb, sociolog a normalizační komunista a kariérista Jan Keller lže. Jak je prý vidno, s bezskrupulózním lhaním evidentně nepřestává, naopak zařazuje mnohem vyšší rychlostní stupeň.

Předmětem jeho lží prý měla být chystaná smlouva mezi Evropskou unií a USA o obchodu a investicích. Keller zmínil, že po přijetí smlouvy by mohly být do Evropy z USA dováženy potraviny, které by nyní nesplňovaly místní hygienické normy, protože ty americké jsou podstatně nižší. Kromě toho by prý důsledkem mohl být konec farmářských trhů, které představují nevítanou konkurenci nadnárodním řetězcům.

„Oni chtějí pod heslem rovné soutěže a rovných podmínek omezit farmářské trhy, aby mohly supermarkety a obchodní řetězce lifrovat svoje zboží o to jednodušeji a bez konkurence farmářských trhů,“ shrnul Keller své výtky.

Macháček se proti jeho výkladu ohrazuje slovy, že podstatou každé dohody je od počátků lidstva to, že obě strany v něčem ustoupí. V EU však bude smlouva schvalována naprosto standardním mechanismem, zaručujícím demokratickou kontrolu.

Profesor Keller však podle něj ukazuje, jak málo o Americe ví. „Kdyby se Keller o USA trochu zajímal nebo tam někdy pobyl, zjistil by, že kontroly kvality potravin i bezpečnosti spotřebitelských výrobků tam podléhají srovnatelné kontrolní byrokracii jako v Evropě. Detailní a viditelné doklady o původu výrobku a jeho složení jsou naprostou samozřejmostí. Návody na to, co se smí a nesmí, jsou ještě mnohem `infantilnější`, než si neznalý evropský smrtelník` dokáže představit,“ píše.

Celý text Jana Macháčka ZDE.

V Americe je podle něj naopak trendem chovat se ke spotřebiteli jako k malému dítěti, včetně varování, že před požitím jídla je třeba sundat obal.

Největší Kellerovou „pitomostí“ je však podle něj varování před chmurným osudem farmářských trhů. Za prvé je nepředstavitelné, že by se něco takového stalo součástí smlouvy, a navíc je dost obtížné si takový zákaz představit. A navíc trhy, podobné těm farmářským, jsou v Americe zcela běžné. Právě jejich zásluhou vznikla móda mít všechno „bio“, která Ameriku zaplavila stejně jako Evropu.

Profesor Keller si podle něj zjevně představuje Američana jako obtloustlého poživatele mastných hamburgerů, což jen dokazuje, že v USA nikdy nebyl a vůbec tuto zemi nezná. Což mu nebrání o ní šířit lži.

„Zkrátka Keller lže, jako když Rudé právo tiskne, a Právo to tiskne,“ shrnul Macháček.  A pokud prý profesor Keller lže a nestydí se za to, splňuje podle „auditora“ Macháčka definici extremisty.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…