Profesor Tomský: Ruské dezinformace jsou jedny z tisíců, statisíců

21.09.2018 20:42

Středečním hostem moderátorky Barbory Tachecí na Českém rozhlase byl politolog Alexander Tomský. Muž, který radil Margaret Thatcherové a ten, který Evropskou unii označil za sci-fi projekt, jenž musí skončit tragédií.

Profesor Tomský: Ruské dezinformace jsou jedny z tisíců, statisíců
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Politolog a nakladatel Alexandr Tomský na besedě v Ostravě

Úvodem se Tomský vyjádřil k tomu, že je otcem 10 dětí. „Byla to spíš náhoda než záměr. S první ženou jsme to dotáhli do sedmi, ona už pak nechtěla do Česka, tak jsem s další ženou zplodil další tři,“ sdělil Tomský. „Můj nejstarší syn se přestěhoval do Prahy a vzal si české občanství, takže ten se odcizil Velké Británii. Další dcera je v Kanadě,“ začal vyprávět Tomský a dodal, že dcera je marxistka. „Nejmladší není marxista, ale je takzvaný milenials,“ sdělil s tím, že ostatní děti jsou konzervativci jako on.

Tomský se pak rozhovořil o Margaret Thatcherové, jíž byl poradcem. „Vybíral jsem jí knihy. Četla si Havla, Moc bezmocných, jednoho polského disidenta, ruského disidenta. Byla nesmírně pilná, spala čtyři nebo pět hodin denně,“ vyprávěl Tomský. Smysl pro humor však neměla. „Brala svět nesmírně vážně. Byla bojovnice. I sebe brala vážně. Měla fobii, že denně si dělala ondulaci,“ dodal Tomský. 

„Vyrůstal jsem ve stínu holokaustu, musel jsem povinně číst literaturu o genocidě,“ vyprávěl Tomský, jehož do Anglie vyslala maminka. „Pořád jsem byl součástí studené války a jakmile nastal 17. listopad 1989, tak jsem se bez víza vrátil zpět,“ podotkl Tomský, který se chtěl vrátit vždy. „Věděl jsem, že padne režim, překvapilo mě, že padl tak pozdě, myslel jsem, že padne dříve,“ sdělil Tomský. 

Následovala otázka na to, zda Velká Británie odejde z Evropské unie bez smlouvy, nebo s ní. „To my nemůžeme vědět,“ poznamenal Tomský. „Já si myslím, že se musí dohodnout nakonec, jinak by to byla tragédie pro Evropu,“ sdělil politolog. „Možná by zkrachla Unie, kdyby tu smlouvu neudělala, ale jestli to tak bude, nevím,“ zakončil toto téma.

Závěrem se pak vyjádřil k šíření dezinformací z ruské strany. „Jsou šířeny všude po světě, nejenom u nás. To ví každý,“ sdělil Tomský. „Dezinformací je mnoho nejrůznějších. Já si myslím, že jich je tolik, že to je chaos. Dezinformace hlásí i politická korektnost. Dnes máme velký skandál v Saské Kamenici, že to video zřejmě bylo podvrženo extrémně levicovou skupinou...“ domnívá se Tomský. „Německo je tragédie, podle mě,“ dodal rázně. 

Dezinformace soukromé, konspirační teorie na blozích, to je šílenství. „Ruské dezinformace jsou jedněmi z tisíců, statisíců,“ podotkl rozčíleně Tomský se závěrem, že pro něj je problém celý internet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…