Proslulý britský hudební festival poslal holínky a pláštěnky uprchlíkům

29.08.2015 13:01

Organizátoři britského kulturního festivalu Glastonbury poslali 500 párů holínek a 2 000 pláštěnek uprchlíkům do jejich neoficiálního tábora u francouzského Calais. Jde o svršky, které ve festivalovém areálu nechali návštěvníci akce proslavené nejen vystoupeními rockových hvězd, ale také častým deštivým počasím a rozbahněným terénem.

Proslulý britský hudební festival poslal holínky a pláštěnky uprchlíkům
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Opuštěné holínky „byly pečlivě seřazeny podle velikosti a jejich stav prověřila skupina dobrovolníků“, uvedli zástupci festivalu, který na farmu v Piltonu v anglickém hrabství Sommerset každoročně na konci června přiláká na 170 000 lidí.

Holínky, pláštěnky a krabičky první pomoci byly rozděleny mezi migranty v Calais ve spolupráci s francouzskou organizací Salam. Ta organizuje distribuci jídla a oblečení mezi běžence.

V současnosti v tábořišti, jemuž se přezdívá Nová džungle, přežívají zhruba 3 000 lidí, kteří doufají, že se jim podaří dostat na druhý břeh Lamanšského průlivu do vysněné Británie.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…