Protikorupčník Janeček bude rozdávat granty aktivním občanům

16.03.2014 18:12

Až dva miliony korun jsou připraveny k dispozici pro ty z nás, kteří chtějí zlepšit žití ve svém městě či obci. Nadace Karla Janečka a Fond Otakara Motejla společně financují program Aktivní občan 2014. Peníze z něj budou vypláceny prostřednictvím grantů.

Protikorupčník Janeček bude rozdávat granty aktivním občanům
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Podnikatel a zakladatel Nadačního fondu proti korupci Karel Janeček

Známý i v politice aktivní miliardář Karel Janeček má v pondělí představit svůj další počin, cílící na rozvíjení tzv. občanské společnosti v naší republice. Do zmíněného programu Aktivní občan 2014 vloží dva miliony korun. Zprávu o tom přinesl internetový deník iHNed.cz.

Nadace Karla Janečka spolu s Fondem Otakara Motejla budou udělovat granty na projekty, mající zlepšit život v obcích - například informování občanů o dění na radnici, zefektivnění práce úřadu či vyhlášení nezávislé architektonické soutěže, vypočítává portál možné způsoby dosažení grantu.

„Očekáváme, že se nám sejdou hodně různorodé projekty. Ty, které dostanou grant, vybere hodnotící komise. Rozhodovat bude mimo jiné potřebnost, naléhavost a inovativnost,“ shrnuje kritéria Bob Fliedr z Nadace Karla Janečka.

Karel Janeček už dříve uvolnil peníze na obecné projekty. Známý je jeho Nadační fond proti korupci a projekt Pozitivní evoluce. Uvedl též program ProRegiony, podporující místní podnikání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…