Protřelý ekonom Páral: Bojte se Andreje Babiše. A začněte si všímat, co dělá, nebo špatně skončíte

07.07.2014 11:00

Publicista Pavel Páral kritizuje nájezd ministra financí Andreje Babiše (ANO) na státní firmy a zároveň odsuzuje pravicovou opozici za apatii, s jakou k těmto změnám ve vedení státních a polostátních firem přistupuje. Článek zveřejnil na serveru Pravybreh.cz.

Protřelý ekonom Páral: Bojte se Andreje Babiše. A začněte si všímat, co dělá, nebo špatně skončíte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš a jeho náměstek Lukáš Wagenknecht představili dosavadní výsledky prověrky hospodaření resortů hnutí ANO

V úvodu svého komentáře připomíná výrok Miroslava Kalouska (TOP 09) na adresu Andreje Babiše, „že se ten pán chová jako tygr v masně“, a dodává, že je to sice trefné, ale nestačí to. Podle autora je třeba politické debaty o tom, co se v posledních dnech děje se státní mocí.

„Státní firmy jsou majetkem všech občanů, a nikoli těch osmnácti procent voličů ANO, a už vůbec nejsou a nesmí být součástí Agrofertu. Babiš při obsazování dozorčích rad rozhodujících o tom, kdo bude nakonec ve výkonném managementu, vězí hluboko v konfliktu zájmů. Jeho firmy jsou buď přímo obchodními partnery, nebo mají na podnikání státních firem své vlastní zájmy,“ zdůrazňuje publicista. Páral poukazuje také na to, že Andrej Babiš postupuje nejen bez konzultací s opozicí, ale koná i za zády svých koaličních partnerů.

Celý článek P. Párala ZDE

Je vnitrostranický boj o kandidátky to nejdůležitější?

Na serveru Pravybreh.cz Pavel Páral kritizuje postupy, které prý Andrej Babiš používá v prostředí byznysu a nyní zavádí do řízení státu. „Převzít firmu, zcela ji ovládnout a vytlačit její další spoluvlastníky je činnost, v níž ministr financí vyniká léta, a díky níž je tak bohatý, jak je. Jenže tady jsou těmi vlastníky občané této země a ochrana jejich majetku je první povinností politika, byť se tomu mnozí v minulosti zpronevěřili. A možná i v těchto konkrétních podnicích,“ upozorňuje Páral.

„Minulá selhání ovšem nejsou důvodem k rezignaci na základní hodnoty, na nichž stojí konzervativní politika. A ochrana vlastnictví, i toho státního, mezi tyto hodnoty patří,“ dodal.

Opozice podle autora nedostatečně reflektuje kroky Andreje Babiše a zabývá se pouze sama sebou. „Opravdu si účastníci našeho současného politického zájezdu myslí, že tím, co je teď nejdůležitější, je vnitrostranický boj o kandidátky, a tohle ať si řeší vládní koalice sama mezi sebou? Tak to taky mohou být ty poslední kandidátky, o něž se perou, protože takové partaje už fakt nikoho zajímat nebudou,“ varuje Pavel Páral.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…