Putin promluvil ke členům ruské Bezpečnostní rady: Toto je viník úmrtí v Donbasu

23.01.2015 18:30

Velvyslanectví Ruské federace na Slovensku vydalo prohlášení prezidenta Vladimira Putina, který ukázal na viníky úmrtí lidí v ukrajinském Donbasu. Jde o prohlášení pronesené ke členům kremelské Bezpečnostní rady. Ukrajinské vedení podle Putina neuváženě užívá své dělostřelectvo v hustě obydlených oblastech.

Putin promluvil ke členům ruské Bezpečnostní rady: Toto je viník úmrtí v Donbasu
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin

"Ukrajinští vládní představitelé používají dělostřelectvo a palebné systémy v útocích na hustě obydlené oblasti Donbasu podle propagandistického hesla o snaze o mír,“ upozornil Putin. Odpovědné osoby podle jeho názoru vydávají zločinecké příkazy, ale měly by vědět, že takto se k míru dojít nedá. K míru se dojde jen u kulatého stolu v debatě při hledání kompromisů.

Putin také doufá, že v Kyjevě nakonec zvítězí zdravý rozum, hovořit o míru podle jeho názoru nestačí, musí se zároveň jednat tak, aby bylo možné míru dosáhnout.

Na zahájení porady Vladimir Putin také vyzval účastníky jednání k minutě ticha, kterou měli uctít všechny oběti konfliktu na Donbasu, a to včetně těch, kteří zemřeli na zastávce městské dopravy v Doněcku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…