Putin svržen! napsal člen amerického think tanku a bývalý poradce ruského prezidenta

15.03.2015 16:23

Významný člen libertariánského amerického think tanku Cato Institute Andrej Illarionov, jenž býval poradcem ruského prezidenta Vladimira Putina, se domnívá, že v Kremlu došlo k mocenskému boji, který současný prezident prohrál. Proto na několik dní zmizel ze scény a zanedlouho bude oznámeno, že si velký vůdce národa přeje odejít na zasloužilý odpočinek.

Putin svržen! napsal člen amerického think tanku a bývalý poradce ruského prezidenta
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin

Tvrzení o svržení či pádu ruského prezidenta zveřejnil jeho bývalý ekonomický poradce Andrej Illarionov na svém blogu. Napsal, že Putin byl pravděpodobně svržen a v Kremlu v dohledné době dojde ke "střídání stráží", kterému padne za oběť i současný premiér Dmitrij Medveděv.

"Během několika příštích dní bychom měli očekávat rezignaci premiéra Dmitrije Medveděva a nástup Sergeje Ivanova na jeho místo,“ predikuje Illarionov. Poté "bude veřejnost pravděpodobně informována, že národní vůdce (Putin) potřebuje dobře zasloužený odpočinek“, napsal Illarionov.

Ivanov je stejně starý jako Putin a stejně jako on býval agentem KGB, je prý ale zastáncem ještě tvrdšího postupu proti Západu, než prosazoval Putin. Právě s touto "ostřejší klikou" i s několika představiteli armády měl Putin prohrát mocenský boj.

Stojí za připomenutí, že Illarionov se dostal do sporu i s českým exprezidentem Václavem Klausem, kterého nechal vyhodit právě z Cato Institute.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…