Rada pro výzkum je kompletní, vláda schválila devět nových členů

11.09.2014 11:15

Vláda ve středu pozdě večer schválila jmenování devíti nových členů do Rady pro výzkum, vývoj a inovace. Rada je tak kompletní, sedmnáctičlenná. Její první zasedání je naplánováno na 16. září. V tiskové zprávě o tom informoval Úřad vlády.

Rada pro výzkum je kompletní, vláda schválila devět nových členů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Váha s léky

Novými členy jsou například Pavel Baran z Filozofického ústavu Akademie věd, Petr Dvořák z Biologického ústavu Masarykovy univerzity nebo předseda Asociace malých a středních podniků Karel Havlíček. Dalšími členy se stali ekonom institutu IDEA při CERGE-EI Štěpán Jurajda, Jan Konvalinka z Ústavu organické chemie a biochemie, Jaroslav Machan z technického vývoje Škody Auto, náměstek vicepremiéra pro výzkum Arnošt Marks, ředitelka Ústavu experimentální medicíny Akademie věd ČR a senátorka Eva Syková a přednosta kliniky hepatogastroenterologie Institutu klinické a experimentální medicíny Julius Špičák.

Rada pro výzkum, vývoj a inovace je odborným a poradním orgánem vlády. Zabezpečuje zejména přípravu Národní politiky výzkumu, vývoje a inovací, hodnotí výsledky výzkumných organizací a zpracovává priority aplikovaného výzkumu, vývoje a inovací České republiky.

Počátkem července kabinet skoro polovinu rady odvolal. S obměnou počítal vicepremiér pro oblast vědy Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) už při svém nástupu do funkce. V červenci tento krok vysvětlil mimo jiné snahou doplnit do rady osobnosti, které tam podle vlády dosud chyběly. „Chceme, aby složení bylo vybalancováno mezi poskytovateli, mezi obory, ale i teritoriálně, velikostně, sektorově. A také bychom chtěli, aby rada více umožnila propojení vědy a byznysu, kde jsou velké deficity," řekl tehdy LN Bělobrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…