Radnice Michala Haška doporučila školám omezit výlety kvůli obavám z terorismu

27.11.2015 12:25

Jihomoravští krajští radní dnes nařídili ředitelům krajských středních škol, aby kvůli hrozbě teroristických útoků omezili cesty studentů do rizikových částí Evropy, tedy do Francie, Belgie a Německa. V regionu je 85 středních škol, které jsou příspěvkovými organizacemi kraje, což je více než 90 procent. Mnohé z nich plánovaly předvánoční výlety do zahraničí. ČTK o pokynu ředitelům informoval hejtman Michal Hašek (ČSSD).

Radnice Michala Haška doporučila školám omezit výlety kvůli obavám z terorismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Omezení se týká nejen výletů, ale také studijních pobytů a stáží ve školách v zahraničí. "Odpovědnost je na ředitelích, ale dali jsme jasný signál, že prvotní musí být bezpečnost," sdělil ČTK Hašek, který je nyní se zástupci kraje a představiteli jihomoravských firem v Číně.

Například gymnázium v brněnské Křenové ulici plánovalo předvánoční výlet do Paříže. "Už jsme měli přihlášených 30 studentů na něj, ale minulé pondělí jsme jej po teroristických útocích zrušili. Pojedeme do Vídně," řekl dnes ČTK ředitel školy Miroslav Marek. Obdobná situace je i v jiných školách v kraji.

Střední škola v brněnské Charbulově ulici plánuje výlet žáků do Vídně. "Ten nezrušíme. Ze 41 přihlášených ale již rodiče dvou studentů jejich zájezd zrušili. Důvodem jsou právě obavy z terorismu," řekl ČTK zástupce ředitelky školy Pavel Mrázek.

Útoky ve Francii vyvolaly v mnoha evropských zemích zpřísnění bezpečnostních opatření. Například v Praze ovlivní tradiční oslavy Vánoc. Podle některých expertů jsou bezpečnostní opatření, které pořadatelé vánočních trhů přijali, přehnaná a mohou mezi lidmi vyvolávat spíše strach, paniku a protimuslimské nálady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…