Rakušané jsou k uprchlíkům velmi štědří. Vojáci blednou závistí

01.11.2017 8:52

Deník Kronen Zeitung přinesl oficiální čísla, která se týkají nákladů na uprchlíky pro letošní rok. Částka dosahující téměř dvou miliard je přibližně stejná jako náklady na armádu.

Rakušané jsou k uprchlíkům velmi štědří. Vojáci blednou závistí
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Většina uprchlíků ze Súdánu se představuje jako Mohamed

Rakousko ukazuje, že vlastní obrana země je pro ně fakticky stejně důležitá jako životy stovek tisíc migrantů. Podle ministra financí Hanse Jörga Schellinga budou celkově stát migranti rakouské daňové poplatníky 1,8 miliardy eur. Přitom armádě poslala letos vláda jen o sto milionů eur více, tedy 1,9 miliardy. Ministerstvo financí dále uvedlo, že náklady na migranty se odhadují na 0,6 % z celkového HDP.

Náklady na migranty přitom rok od roku rostou. Ještě loni činily 1,67 miliardy eur. Letošní údaje by podle ministra financí měly být skutečně na zmiňované úrovni 1,8 miliardy. „Existují různé varianty výpočtů, ale výsledná částka je správná,“ argumentuje Schelling v diskuzi nad skutečnou výši nákladů na migranty, která může být z pohledu některých expertů ještě vyšší. Šéf Red Bull Dietrich Mateschitz zároveň zveřejnil v rámci svého mediálního projektu Addendum další údaj.

Celý text v němčině je ZDE.

„Největší část nákladů tvoří výdaje na primární péči, která by měla činit asi 0,98 až 1,3 miliardy eur,“ uvedl Mateschitz. Kronen Zeitung zveřejňuje – k nelibosti nevládních neziskových organizací a socialistických politiků – čísla vztahující se k migrantům pravidelně. V polovině září tak nejčtenější deník v zemi přinesl informace o přídavcích na děti, které pobírají rodiče s přistěhovaleckými kořeny. Také tato částka daňové poplatníky nepotěšila.

Stejně jako neblahý trend, který se týká neustálého zvyšování poměru přistěhovaleckých rodin. Částka za loňský rok přesáhla čtvrt miliardy eur a mezi příjemci tvořily přistěhovalecké rodiny více než třetinu. Ještě větší podíl potom tyto, nejčastěji muslimské, rodiny tvoří ve Vídni. Podle oficiálních údajů ministerstva pro rodinné záležitosti je mezi příjemci přídavků na děti 55 % lidí s přistěhovaleckými kořeny.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…