Ransdorf podal trestní oznámení na provozovatele TV NOVA

14.05.2014 12:25

Poslanec Evropského parlamentu Miloslav Ransdorf (KSČM) se rozhodl podat trestní oznámení na provozovatele televize Nova kvůli údajně lživé reportáži. Na Ransdorfově profilu na serveru ParlamentníListy.cz o tom informovala jeho asistentka Helena Suchá.

Ransdorf podal trestní oznámení na provozovatele TV NOVA
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

Ta v úvodu zmínila některé zásluhy komunistického europoslance. „Jen v Evropském parlamentu se výrazně zasloužil o to, že dnes mnozí volají z mobilních telefonů o mnoho levněji, než by volali, kdyby nebylo jeho iniciativy. Zasloužil se rovněž o nižší poplatky za elektřinu a plyn v domácnostech,“ uvedla s tím, že o těchto věcech česká média mlčí.

Suchá také přináší seznam jeho údajných prohřešků, přičemž se je snaží uvést na pravou míru: „Prý boural opilý (vždy se podrobil dechové zkoušce s naprosto negativním výsledkem). Spí při jednání v parlamentu (použitý záběr je z roku 2006, kdy měl problémy s vysokým tlakem a vinou špatné medikace po dlouhé noční cestě autem z Prahy do Bruselu se stalo, že usnul – ale záběr z té doby se hodí některým médiím pořád),“ uvedla Suchá a vysvětlila i Ransdorfovy problémy s dluhy nebo kauzu s údajným tunelováním Muzea dělnického hnutí.

Oznámení M. Ransdorfa ZDE

Suchá připomíná, že podle ní lživá zpráva o zneužívání náhrad Ransdorfem byla v posledním týdnu vysílána na televizi Nova třikrát. „Odkud redakce TV Nova a redaktorka Emma Smetana dostaly údajné důkazy o tom, že M. Ransdorf ten den, o němž podávaly divákům svoji smyšlenou zprávu, nebyl v Bruselu na konferenci? On tam totiž nejen byl, ale dokonce vystupoval. Jinými slovy nedopustil se toho, z čeho byl křivě nařčen,“ uvedla Suchá.

Zdaleka prý přitom nejde o první pomluvu. „Proto se ani nelze divit nepřiměřené reakci M. Ransdorfa na provokativní otázky nizozemského novináře (který, jak sám přiznal, dostal objednávku z Česka). Když na nás redaktoři budou pořádat hony, soustavně budeme pod jejich palbou a nebudeme se moci bránit, také se neudržíme. A někteří z nás udělají i víc, než jen odstrčí mikrofon redaktorovi. I když to není zrovna správná reakce,“ pohrozila asistentka europoslance s tím, že kopie žaloby a trestního oznámení na provozovatele TV Nova, stejně jako důkazy o tom, že fámy o zneužívání náhrad jsou lživé, jsou zveřejněny na Ransdorfově webu.

  • Celý text najdete ZDE

Miloslav Ransdorf v trestním oznámení v prvním bodě mimo jiné uvádí:

„V televizních zprávách TV NOVA dne 28. dubna 2014 a opakovaně 5. května 2014 a 6. května byla zveřejněna informace, že oznamovatel dne 17. 6. 2013 se pouze zapsal na jednání Evropského parlamentu a poté ihned odešel a tak neoprávněně získal náhrady poskytované Evropským parlamentem poslancům, kteří se jednání Evropského parlamentu účastní. Provozovateli TV NOVA i uvedeným fyzickým osobám (v úvodu trestního oznámení jsou zmíněny redaktorky Emma Smetana a Zuzana Štíchová - pozn. ParlamentníchListů.cz) však byla známa informace, že oznamovatel se účastnil konference Taťjany Ždanoky pořádané Evropským parlamentem. Jako důkaz poskytl oznamovatel právě uvedeným osobám prezenční listinu konference s uvedením svého jména a potvrzení o účasti, kterou vydal tiskový odbor Evropského parlamentu.

Tím, že ve vysílání zazněla pouze část informací, i když uvedeným osobám byly známé další informace, došlo podle oznamovatele k naplnění podstaty trestného činu pomluvy, případně zásahu do cizích práv.“

Ve druhém bodu trestního oznámení se píše...

„Ve stejných termínech byla dále zveřejněna informace, že vůči oznamovateli bylo podáno trestní oznámení s uvedením podezření z `tunelování` obecně prospěšné společnosti Muzeum dělnického hnutí, a to přes skutečnost, že uvedeným osobám bylo známo, že trestní oznámení bylo odloženo.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…