Robejšek pod sochou Masaryka: Toto byl první Realista. Zato Sobotka je prý přesný opak

11.06.2017 16:04

REPORTÁŽ Realisté politologa Petra Robejška se vydali na pochod Prahou. Chtěli tak upozornit na změnu stylu, kterou propagují. Ještě předtím však Robejšek promluvil u sochy prvního československého prezidenta T. G. Masaryka na Hradčanském náměstí. Celá akce byla rovněž zahájením petiční akce proti přijetí eura.

Robejšek pod sochou Masaryka: Toto byl první Realista. Zato Sobotka je prý přesný opak
Foto: Vít Hassan
Popisek: Petr Robejšek oznamuje "změnu stylu." Realisté se prošli Prahou

Robejšek u sochy T. G. Masaryka zdůraznil, že na tomto místě se schází proto, že obdivuje jeho vytrvalost, se kterou se zasazoval o samostatný stát a zájmy této země. A také proto, že pro jeho styl politiky se dá použít označení realismus. 

Robejšek dále uvedl, že zavedené strany místo toho, aby problémy řešily, tak je spíše přidělávají. Úlohou každé vlády je dle jeho názoru podporovat ekonomiku a zajišťovat bezpečnost. Ostře se tak opřel do současné vládní garnitury, kdy řekl, že naše současná politická reprezentace není schopná předpovídat a řešit problémy. Předseda české vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) prý nemyslí realisticky, když podporuje zavedení eura, měny, která směřuje k rozpadu. Evropská unie má podle jeho slov nerealistické plány, kvůli nimž celý kontinent ztrácí energii, sebedůvěru a obranyschopnost.

Předtím, než Realisté vyrazili do ulic, Robejšek ještě zdůraznil, že prioritou jejich programu je to, aby Česko nebylo levnou montovnou a konzumentem nekvalitního jídla.  

Poté vyrazila zhruba dvoustovka příznivců do ulic města. A byli k poznání – před Hradem se totiž rozdávala bílá trička s jejich symbolem – modrou hvězdou. Byla zdarma, a tak o ně byl enormní zájem.

Lidé s transparenty hlásajícími změnu stylu vyrazili od Hradu Nerudovou ulicí na Střelecký ostrov, kde na ně čekalo občerstvení v podobě bábovky i vody. Mezi účastníky pochodu byl i Jiří Vítek ze strany Patriotů. 

Celé setkání i pochod byly poklidné a mírumilovné, uzavřel je koncert skupiny Žlutý pes. Největším hitem, zřejmě i díky symbolu Realistů modré hvězdě, byla píseň Modrá je dobrá. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…