Robejškův prezidentský kandidát má vystaráno. Kandidaturu mu podepsali poslanci pěti stran

17.10.2017 10:32

Šéf Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR Jiří Hynek se stal oficiálním kandidátem na post hlavy státu. Hynek na tiskové konferenci strany Realisté oznámil, že získal podpisy dvaceti poslanců, což je počet, který pro podání kandidatury stačí a nahrazuje podpisy 50 tisíc občanů.

Robejškův prezidentský kandidát má vystaráno. Kandidaturu mu podepsali poslanci pěti stran
Foto: Twitter Realistů
Popisek: Kandidát na prezidenta Jiří Hynek a mentor Realistů Petr Robejšek

Jiří Hynek, který je od roku 2011 prezidentem a výkonným ředitelem Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu, získal podpisy dvaceti dvou poslanců, které jsou nutné k podání kandidatury na prezidenta. Minimální počet poslaneckých podpisů je 20.

Na tiskové konferenci s šéfem Realitů Petrem Robejškem zároveň Hynek oznámil, že svou kandidaturu již podal na Ministerstvo vnitra. Stal se tedy oficiálním a registrovaným kandidátem na post prezidenta republiky.

„Minulý týden jsem odhadoval počet posbíraných podpisů občanů na 15 tisíc. Můj handicap byl v tom, že jsme začali pozdě a přesvědčovat lidi je velmi těžké, zvlášť když musí vytáhnout svůj občanský průkaz. Ve sběru podpisů ale hodlám pokračovat. Chci dokázat, že mám podporu občanů a do konce roku posbírat 50 tisíc podpisů,“ uvedl Hynek.

Konstatoval zároveň, že petici na podporu jeho kandidatury podepsali poslanci z celkem pěti politických stran. S výjimkou zákonodárců Martina Lanka a Jany Hnykové, kteří před časem přestoupili k Realistům, nechtěl Jiří Hynek další jména specifikovat.

„Ostatní poslanci, kteří to budou chtít sdělit, to jistě řeknou. Nediskutoval jsem s nimi o tom a považuji za neseriózní, aby jejich jména sděloval já. Mohu říci, že mám poslance, kteří byli zvoleni za pět politických stran,“ dodal.

Jiří Hynek je zároveň zakládajícím členem a tajemníkem loni vzniklé politické strany Realisté, kterou vede známý politolog, ekonom a expert na mezinárodní otázky Petr Robejšek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…