Rozruch kolem Sobotkova podpisu. Vládní mluvčí se čílil, Ovčáček dobře bavil

05.01.2017 20:31

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček si znovu rýpl do premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Tentokrát kvůli nedávné návštěvě předsedy vlády v Lánech, kde Sobotka poobědval s prezidentem republiky Milošem Zemanem. Ovčáček se podivoval nad tím, že premiér žádal o stažení fotografií s jeho podpisem ze sociálních sítí. Hradní mluvčí premiérovi vyhověl, leč přidal zmínku o „slavném razítku“.

Rozruch kolem Sobotkova podpisu. Vládní mluvčí se čílil, Ovčáček dobře bavil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) s chotí se při tradiční novoroční návštěvě v Lánech podepsali do zámecké pamětní knihy. Popřáli zdraví a štěstí do roku 2017. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček uveřejnil fotografii zápisu na sociální síti Twitter.

Mluvčí vlády Martin Ayrer požádal taktéž na sociální síti Twitter o stažení fotografie, jelikož k jejímu zveřejnění na sociálních sítích nedali manželé Sobotkovi souhlas. Ovčáček fotografii posléze stáhl, ale přičinil k tomu několik poznámek.

„Na žádost pana premiéra jsem z twitterového účtu stáhl snímek zápisu premiérského páru v Pamětní knize zámku v Lánech. Loňský ponechávám,“ oznámil Ovčáček na sociální síti Twitter. „Zápisy významných návštěv v Pamětní knize zámku v Lánech – např. šlo o čínského a rakouského prezidenta – standardně uveřejňujeme. V případě premiérského páru tomu tak bylo i loni v lednu, v té době ovšem nezazněla žádná připomínka,“ doplnil.

Na sociální síti Facebook navíc později Ovčáček uveřejnil fotografii s dobře známým nápisem „TOP SECRET“ neboli přísně tajné. Až se příště Sobotka podepíše do pamětní knihy, prý k tomu zřejmě přidá i toto razítko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…