Rozšmelcuju ti rypák, osedlám si tvou starou. To budete koukat, kdo má dostat Michala Horáčka na Hrad

22.11.2016 7:22

K cestě na Pražský hrad má Michalu Horáčkovi výrazně pomoci Facebook a šik internetových příznivců. Začal proto spolupracovat s dvojicí mužů, která se velmi dobře vyzná na sociálních sítích. Informuje o tom server Aktuálně.cz.

Rozšmelcuju ti rypák, osedlám si tvou starou. To budete koukat, kdo má dostat Michala Horáčka na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Horáček

Jaroslav Cerman a Robin Kvapil patří k nejznámějším jménům na českém Facebooku, protože stojí za několika populárními počiny, například napálením bývalého senátora Jiřího Vyvadila, píše server s tím, že Cerman pro Horáčka dělá „prezidentskou“ facebookovou stránku, Kvapil natáčí a brzy představí kromě jiného Horáčkův videoblog.

Celý text je ZDE

Horáček má přitom na své osobní stránce přes 45 tisíc „přátel“, na prezidentské jej sleduje přes 10 tisíc lidí. Očekává ale, že i díky Cermanovi tento počet bude rychle dál růst.

Server připomíná, že Jaroslav Cerman je pětadvacetiletý student žurnalistiky a sociologie. Na svůj profil na Facebooku píše hlavně vtipné, ironické příspěvky a kromě tisícovky přátel jej sleduje ještě dalších skoro jedenáct tisíc lidí.

Ti, kteří jeho jméno neznají, zřejmě slyšeli alespoň o některé z jeho akcí. Jako když například před rokem spolu s podobně naladěnými lidmi napálil právníka a bývalého senátora Jiřího Vyvadila. Ten Cermanovi uvěřil jeho zapálení pro bránění průjezdu amerického konvoje natolik, že dokonce založil facebookovou skupinu Neprojdou a Cermana jmenoval správcem. A jako dalšího správce zvolil Robina Kvapila, dokumentaristu a brněnského zastupitele za hnutí Žít Brno. Oba nyní spolupracují s Michalem Horáčkem v jeho prezidentské kampani, píše dále server.

Anketa

Vadilo by vám, kdyby učitelé vaše děti ve škole přesvědčovali, že je třeba přijímat uprchlíky?

98%
2%
hlasovalo: 20919 lidí

„Ano, facebookovou stránku s prezidentskou kandidaturou pana Horáčka skutečně začal dělat pan Cerman, spolupráce začala zkušebně před několika dny a zatím se zdá, že bude mít trvalejší podobu. V podstatě vše, co na ní vidíte, je práce pana Cermana,“ potvrdil informaci Aktuálně.cz Horáčkův mluvčí Jiří Táborský.

Kvapil umí češtinu

Pokud jde o Kvapila, ten se několikrát na sociálních sítích blýskl květnatou mluvou.

„Hemeroidy si vymačkám tvejma zubama, až ti je vykopu z tvý vopuchlý palice, ty opičáku,“ psal například v létě. „Místo toho rozšmelcuju rypák já tobě, ty hůlko,“ pokračoval v diskuzi poměrně nevybíravým způsobem.

Když ho pak jeden ze čtenářů posílá pracovat na magistrát, reaguje na něj. „Osedlám si tvou starou a dojedu tam na ní,“ píše. „Tvoje stará si naposledy oblízla všech deset, říkala, že po impotentovi tvýho kalibru by byl dobrej aji ležák z kapucínský krypty,“ poznamenává dále ke čtenářově manželce.

Další čtenář, který jej napomenul za jeho slovník, se dočkal také několika invektiv. „Ty mně taky můžeš voskákat hůlku, paznechte – jak ten sekuriťák, co na mě bude na stránce KKRD Boys zkoušet cosi o tom, jak se maj vyjadřovat politici,“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…