Ruské letadlo ve vzdušném prostoru Izraele. Sestřeleno nebylo a zde je důvod

30.11.2015 17:10

Izraelský ministr obrany Moshe Ya'alon uvedl, že ruské letadlo narušilo izraelský vzdušný prostor. Vzhledem k tomu, že mezi zeměmi je otevřený komunikační kanál, tak nedošlo k jeho sestřelení. Kdy k incidentu konkrétně došlo však neuvedl. Informuje The Guardian.

Ruské letadlo ve vzdušném prostoru Izraele. Sestřeleno nebylo a zde je důvod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Izraele

Izraelský vzdušný prostor nedávno narušila ruská stíhačka, nebyla však sestřelena, jelikož mezi Ruskem a Izraelem funguje bezproblémová komunikace. Uvedl tak izraelský ministr obrany Moshe Ya'alon poté, co Turecko sestřelilo ruský bombardér SU-24 na hranicích se Sýrií.

Ya'alon řekl, že letadlo se omylem dostalo zhruba kilometr a půl do vzdušného prostoru Izraele a ve chvíli, kdy bylo o skutečnosti varováno, otočilo a vrátilo se do Sýrie.

Pro Rádio Izrael řekl, že poté, co Rusko oznámilo úmysl o zahájení náletů na cíle v Sýrii, kontaktovala izraelská vláda ruskou stranu a premiér Netanjahu se sešel s prezidentem Putinem, aby se „předešlo nedorozuměním“.

Potvrdil také, že k jednomu takovému incidentu již došlo, díky funkční komunikaci však proběhla urychlená náprava bez jakýchkoliv negativních následků. „Ruská letadla na nás neplánují útočit, tudíž není zcela žádný důvod je, i kdyby došlo k nějaké chybě, automaticky sestřelit,“ řekl Ya'alon.

Ya'alon dále uvedl, že Rusko vždy dává Izraelcům včas vědět, pokud plánuje aktivity poblíž izraelských hranic. „Tak jako my nezasahujeme do jejich operací a nechceme být z pravidla součástí toho, co se děje v Sýrii, oni nezasahují do našich letů a jednají v souladu s našimi zájmy,“ řekl ministr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…