Rusko chce řešit syrskou krizi společně s USA, ujistil Lavrov

29.04.2017 15:29

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov ujistil jordánského šéfa diplomacie Aymana Al-Safadiho, že Rusko stojí o vyřešení syrské krize a na tomto řešení je připraveno spolupracovat i se Spojenými státy. Informuje o tom ruská agentura TASS.

Rusko chce řešit syrskou krizi společně s USA, ujistil Lavrov
Foto: mid.ru
Popisek: Ministr zahraničních věcí RF Sergej Lavrov

Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov ujistil svého jordánského kolegu Aymana Al-Safadiho, že Moskva hodlá na vyřešení syrské krize spolupracovat Washingtonem, jak k tomu opakovaně vyzval např. jordánský král Abdulláh II.

„Mnohokrát jsme slyšeli, jak jordánský král Abdulláh II. říká, že vzájemná spolupráce mezi Ruskem a Spojenými státy je životně důležitá pro provedení účinných opatření k řešení syrské krize. Rád bych vás ujistil, že jsme k tomu připraveni a očekáváme, že se k tomu Washington postaví stejně,“ pronesl Lavrov.

Celý článek naleznete zde

Ruský ministr zahraničí také oznámil, že brzy proběhne další kolo rozhovorů v hlavním městě Kazachstánu Astaně. Rozhovorů se účastní syrská vláda, syrská opozice a státy, které budou ručit za uzavřené dohody. Lavrov chce s jordánským ministrem projednat situaci v Sýrii, v Jordánsku a v dalších zemích Blízkého východu. Počítá také s tím, že Moskva pošle do Sýrie humanitární pomoc.

„Zvláštní pozornost budeme věnovat nejdůležitějším otázkám, které se týkají situace na hranici mezi Jordánskem a Sýrií,“ uvedl ruský diplomat. „Víme, že v jižní Sýrii jsou silní militanti, teroristická skupina Džabhat al-Nusra zesílila,“ konstatoval také Lavrov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…