Rusko vyslalo na Donbas další humanitární pomoc. Hrozí prý její rozkradení

31.10.2014 8:05

Na rusko-ukrajinskou hranici dnes ráno dorazila další kolona vozidel s ruskou humanitární pomocí pro obyvatele povstaleckých zón na ukrajinském Donbasu. Na přechodu Doněck-Izvaryne začalo podle ruské agentury TASS celní odbavení nákladu o celkové váze tisíc tun, v němž jsou hlavně potraviny a stavební materiál.

Rusko vyslalo na Donbas další humanitární pomoc. Hrozí prý její rozkradení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanovou osadou pokračuje na Staroměstském náměstí Pražský Majdan. Akce má za cíl podporu Ukrajiny proti Rusku

Asi stovka nákladních automobilů po odbavení odjede s nákladem do Doněcku a do Luhansku. Podle agentury TASS se do celních procedur zapojili jak ruští, tak i ukrajinští pohraničníci a celníci. Na místě jsou rovněž týmy pozorovatelů Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE).

Podle ruského ministerstva pro mimořádné situace, které zásilku vyslalo, obdrží ještě do konce týdne obyvatelstvo Donbasu další dva tisíce tun humanitární pomoci. Již dříve Rusko na východ Ukrajiny vyslalo náklad potravin, léků, elektrických generátorů a stavebnin o celkové váze kolem šesti tisíc tun.

Podle vůdce proruských radikálů Igora Strelkova se na území kontrolovaném radikály přiživují na distribuci ruské pomoci zločinecké gangy, které se humanitární pomoci podvodně zmocňují a zpeněžují ji. Strelkov ve čtvrtek na tiskové konferenci v Moskvě řekl, že jde o masový jev, jemuž chtějí velitelé povstaleckých oddílů čelit zřízením vlastní distribuční sítě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…