Ruský vicepremiér se vysmál USA: Ať si do vesmíru skáčou na trampolíně, bez našich raket si neškrtnou

02.05.2014 11:15

Ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin, který je jedním z cílů amerických sankcí proti Rusku, se vysmál Američanům s tím, že když zavádějí sankce proti ruskému vesmírnému průmyslu, mohou se dostat na Mezinárodní vesmírnou stanici (International Space Station) leda tak s pomocí trampolíny a že Rusové Američanům vše vrátí jako bumerang.

Ruský vicepremiér se vysmál USA: Ať si do vesmíru skáčou na trampolíně, bez našich raket si neškrtnou
Foto: red
Popisek: Rusko

„Po analyzování sankcí proti našemu vesmírnému průmyslu navrhuji, aby Spojené státy posílaly své astronauty na Mezinárodní vesmírnou stanici prostřednictvím trampolíny,“ uvedl Rogozin rusky na svém účtu na Twitteru, informoval server nbcnews.com.

Celý článek ZDE.

Bumerang

Toto Rogozin uvedl poté, co se objevil na seznamu osob zasažených americkými sankcemi proti Rusku. Vicepremiér Rogozin, který má na starosti ruský vesmírný program, také uvedl, že sankce proti Rusku budou mít negativní vliv na NASA i evropský vesmírný program.

„Američané nás v podstatě chtějí vyhnat z trhu vesmírných služeb... Abych byl upřímný, z těchto sankcí už jsem unaven a otráven,“ řekl novinářům v krymském městě Simferopol.

„Nechápou, že tyto sankce je zasáhnou jako bumerang,“ dodal. Ruské rakety jsou totiž využívány pro to, aby vynášely do vesmíru evropské satelity či astronauty z NASA.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…