Rusnok: Šéf ND Burian nic nepokazil, jeho odvolání byla chyba

02.08.2013 10:49

Odvolaný ředitel Národního divadla Jan Burian podle premiéra Jiřího Rusnoka nic nepokazil. Jeho odvolání bylo věcí, která se stát neměla. Ať pracuje a ukáže, jak se mu bude dařit, uvedl ministerský předseda na tiskové konferenci po schůzi vlády.

Rusnok: Šéf ND Burian nic nepokazil, jeho odvolání byla chyba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Buriana odvolal ministr kultury Jiří Balvín ve čtvrtek, tedy v den, kdy nový ředitel divadla nastoupil do funkce. Odvolání vyvolalo protesty napříč odbornou veřejností i politickými stranami. Rusnok poté nařídil Balvínovi, aby Buriana do funkce vrátil.

"Pan ministr pojal jistě dobrou myšlenku a závěr v tom, že by bylo dobré, aby v Ministerstvu kultury se na funkce nejvyšších představitelů a těch klíčových podřízených institucí vybírali lidé v otevřených výběrových řízeních," vysvětlil motivaci Balvínova kroku předseda vlády.

Nicméně se podle něj ukázalo, že si toho "kulturní fronta" nežádá. Kde není poptávka, tam není potřeba ji uspokojovat, dodal. Pro vládu tak prý bude jednodušší, když Burian bude pracovat a ukáže, jak mu řízení instituce půjde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…