Šéf FBI chce znovu řešit e-maily Clintonové, její strana se může zbláznit: Ten člověk moc dobře věděl, co způsobí

30.10.2016 9:08

FBI znovu rozvířila vody kolem skandálu soukromých e-mailů prezidentské kandidátky Hillary Clintonové. Ta jako ministryně zahraničí využívala při práci i svou soukromou poštu, ačkoliv pracovala i s velmi citlivými údaji. Clintonová uznala, že udělala chybu, ale nic víc. Demokraté teď obviňují agenty FBI, že nepřijatelným způsobem zasahují do amerických voleb.

Šéf FBI chce znovu řešit e-maily Clintonové, její strana se může zbláznit: Ten člověk moc dobře věděl, co způsobí
Foto: archív autora
Popisek: Clintonová, Trump

Server britského deníku The Guardian přináší informace o tvrdé kritice agentů FBI. Pálí do nich lidé z týmu demokratky Hillary Clintonové. Předseda volební kampaně Hillary Clintonové John Podesta tvrdí, že se Federální úřad pro vyšetřování nepřijatelným způsobem vměšuje do voleb, když znovu otevírá kauzu e-mailů Clintonových, tentokrát pouhých 11 dnů před volbami.

„Tím, že poskytuje selektivní informaci, dovoluje druhým na případu parazitovat a přehánět, což může způsobit maximální politické škody,“ poznamenal na adresu ředitele FBI Jamese Comeyho Podesta. „Nikdo teď nemůže přesně říct, co je pravda a co není, protože Comey nezveřejnil všechna fakta,“ doplnil Podesta. „To málo, co Comey sdělil, v nás vyvolává pochybnosti, zda vůbec měl něco říkat,“ pokračoval v palbě do šéfa FBI předseda volební kampaně Hillary Clintonové John Podesta.

Celý článek v angličtině najdete zde.

V červnu přitom sám Comey konstatoval, že Clintonová sice jednala krajně neopatrně, ale nespáchala zločin. Teď však celou kauzu otevřel znovu a demokraté mají za to, že by měl důkladně vysvětlit, proč to udělal. Prozatím uveřejnil jen dopis zaslaný Kongresu. Ten je pod kontrolou republikánů a demokraté mají za to, že ředitel FBI dobře věděl, co tím může způsobit.

E-mailovou aféru pravidelně zmiňuje republikánský prezidentský kandidát Donald Trump. Clintonová sice v průzkumech vede. Vede zřejmě i mezi miliony Američanů, kteří hlasovali v předstihu, ale znovuotevření této kauzy může voliče tak krátce před hlasováním ovlivnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…