Šéf průmyslníků: Státní instituce jsou jako nádor

07.10.2013 20:16

Prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jaroslav Hanák přirovnal státní instituce k obrovskému rakovinovému nádoru. Uvedl to na sněmu Svazu průmyslu a dopravy v Brně. Naopak pochválil státní podporu exportu. Informoval o tom server e15.cz.

Šéf průmyslníků: Státní instituce jsou jako nádor
Foto: Tito Varhanov (Wikimedia Commons)
Popisek: Prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák

Hanák na sněmu tvrdil, že státní instituce jsou „obrovským rakovinovým nádorem se zcela nesystémovými řídícími pravidly“. Podle něj jde o trvale největší brzdu zlepšení konkurenceschopnosti země.

Problém je například podle Hanáka pomalé rozhodování Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) u klíčových tendrů. Zkritizoval také nedostatečnou dopravní infrastrukturu země.

Premiér Rusnok uvedl, že problém s fungováním státních institucí je dlouhodobý.

Šéf svazu průmyslu naopak pochválil státní podporu exportu. Zmínil například dohodu mezi ministerstvem průmyslu a zahraničních věcí a výběr vedoucího managementu České exportní banky, CzechInvestu a pojišťovací společnosti EGAP. Hanák ocenil i činnost Úřadu práce. „Konečně je na světě národní statistika profesí nezaměstnaných,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…