Senátorka varuje před cenzurou internetu. Řítíme se prý do pekel

07.06.2016 20:12

Senátorka Veronika Vrecionová (ODS) na poslední schůzi Senátu vehementně upozorňovala na to, že nově schválený zákon o hazardu omezuje svobodu internetu. Toto omezení může provést podle zákona o své vůli Ministerstvo financí. Podle Vrecionové by ovšem o omezování internetu měly rozhodovat výhradně soudy.

Senátorka varuje před cenzurou internetu. Řítíme se prý do pekel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Veronika Vrecionová

„Návrh Ministerstva financí, podle něhož budou moci úředníci rozhodovat, zda některý web bude blokován, či ne, považuji za mimořádně nebezpečný. Nebezpečí se podle mě skrývá v tom, že za pár dní může přijít pro změnu jiné ministerstvo a říci, že jeho úředníci by měli také rozhodovat o tom, zda je tento web vhodný, či ne. Blokování internetu prostřednictvím rozhodování úředníků je ve svobodné společnosti nepřijatelné. Návrh Ministerstva financí otevřel Pandořinu skříňku, a my uděláme vše pro to, aby nevstoupil v platnost. Pokud zákon, jehož součástí je blokace internetu, podepíše prezident, obrátíme se na Ústavní soud,“ řekla PL Vrecionová.

Ohledně cenzury internetu se již sešla s Ivanem Bartošem z Pirátské strany a zástupcem sdružení Přichází cenzor.cz.  Vrecionová se chce spojit s každým, kdo bude podporovat  vypuštění paragrafů o omezování internetu ze zákona o hazardu, který má začít platit od 1. ledna 2017.  

Podání k Ústavnímu soudu nevidí Vrecionová jako problém. „Pevně věřím, že potřebný počet podpisů pro ústavní stížnost mezi senátory získáme s přehledem. Věřím, že v Senátu je dostatek lidí, kteří si uvědomují, že cenzura internetu je cestou do pekel,“ doplnila senátorka.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Petrů

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…